1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Banka prodaje odlično očuvan VW Phaeton (2008) za tepsiju baklave
Banka prodaje odlično očuvan VW Phaeton (2008) za tepsiju baklave

Banka prodaje odlično očuvan VW Phaeton (2008) za tepsiju baklave

18.36K
0
Podelite sa prijateljima:

Neki smatraju da su današnje banke i lizing kuće zelenaške institucije, i zaista ima osnova za ovaj tip percepcije, ali treba znati i da su ove finansijske organizacije subjekt dubinskih, sveprožimajućih i nikad prestajućih kontrola narodne banke, pa nije ni čudo što su tako rigidne i s ekstremno skupim uslugama. Međutim, svakako ima situacija u kojima može biti i vrlo profitabilno poslovati s njima, a da taj preduzetnički zahvat ostane u granicama zakonitog.

Jeste li razmišljali nekada o zaplenjenim vozilima u njihovom portfoliju?

Zaplena imovine podrazumeva proceduru koju je banka, ili generalno poverilac, u mogućnosti da legalno pokrene u situaciji u kojoj dužnik, klijent odbija da servisira dugovanja, ili jednostavno nije u mogućnosti da to učini. To se obično događa kada je dužnik uporan i bezobrazan u neplaćanju obaveza, dospelih rata ili kamata, a rok dospeća je davnih dana prošao.

Na vebsajtu banke iz susedstva, odnosno u ponudi institucije Banca Transilvania je ustoličena sekcija-link na kom se može propratiti celokupna lista zaplenjene imovine ponuđene na prodaju. Među njima se nalazi i artikal koji prvo upada u oči automobilskim entuzijastama, a to je Volkswagen Phaeton.

U pitanju je verzija opremljena V6 dizel motorom, proizvedenim 2008. godine i s prevaljenih 247.228 kilometara. Automobil poseduje sistem prenosa snage na sva četiri kraja karoserije, kao i automatski menjač. Istaknuta cena je na nivou od nepunih 2.900 evra bez poreza na dodatu vrednost, mada ne znamo kakva je regulativa u Rumuniji na snazi, a povodom prometa korišćenih vozila. Zapravo, istaknuta cena je 14.310 leja, izraženo u lokalnoj valuti.

Na primeru ovog automobila, pored svakako niske cene, možemo i da vidimo kako četvorotočkaši koji su kao novi vredeli „bogatstvo i po“, posle samo par godina vrede dramatično manje.

Volkswagen Phaeton se inače može smatrati veoma nesrećnim modelom za proizvođaća. Dizajniran je da bi se nadmetao s obožavanim i na tržištu dokazanim modelima: Audi A8, BMW Serije 7 i Mercedes-Benz S Klase, ali nije uspeo da se izbori za svoje mesto pod Suncem.

Kao posebna zanimljivost se nameće priča da je uprava grupacije od razvojnog tima zahtevala da Volkswagen Phaeton bude u stanju da bude u akciji tokom celog dana, na brzinama od preko 300 km/h, bez ikakvih trzavica. Povrh toga, cilj je bio da poduhvat bude izvodljiv pri temperaturi spoljnog vazduha od 50 ° C, ali i kabinskog vazduha od idealnih 22 ° C.

Međutim, naposletku je serijska verzija Phaetona bila elektronski zauzdana do granice od 250 km/h.

AutoRepublika

(18358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments