1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota planira potpuno električni sportski automobil?
Toyota planira potpuno električni sportski automobil?
0

Toyota planira potpuno električni sportski automobil?

126
0
Podelite sa prijateljima:

Prema navodima britanskih stručnih medija, Toyota trenutno razmatra plasiranje potpuno električnog malog sportskog automobila. 

U pitanju bi bio „zeleni“ naslednik modela MR2, što je potvrdio i potpredsednik za prodaju i marketing Toyote u Evropi, Met Harison. Harison je na marginama Salona automobila u Parizu izjavio da je električni sportski automobil tema o kojoj se raspravlja u okviru kompanije, ali da još uvek nije ništa odlučeno.

Ipak, prvi čovek japanske marke, Akio Tojoda, izjavio je da bi želeo da obnovi „sportsku trojku“ Supra, Celica i MR2. Supra će uskoro biti dostupna kupcima, Celica je zapravo današnji GT86, što ostavlja pitanje naslednika za MR2.

Toyota definitivno razmišlja u pravcu malih sportskih modela sa isključivo električnim pogonom. Moguće je da će se Japanci odlučiti na zajednički poduhvat sa još jednim proizvođačem kako bi umanjili troškove razvoja, kao što su uostalom uradili i sa novom Suprom. S druge strane, ova marka već ima modularnu platformu NGA (New Global Architecture) koja bi lako mogla postati baza za električni MR2.

Ukoliko Japanci ipak odluče da se okušaju u potpuno novom segmentu, teško je da bi se MR2 na električni pogon mogao pojaviti pre početka sledeće decenije, a figurira se sa 2022. godinom kao rokom debitovanja.

Kako je više puta naglasio prvi čovek Toyote, Akio Tojoda, ova marka nastaviće da nudi pristupačne, jednostavne i zabavne automobile. „To je naš DNK, ne možemo odustati od toga“, rekao je Tojoda.

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments