1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Alfe Romeo o budućnosti marke, premijum segmentu i Tonaleu…
Šef Alfe Romeo o budućnosti marke, premijum segmentu i Tonaleu…
4

Šef Alfe Romeo o budućnosti marke, premijum segmentu i Tonaleu…

674
4
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Alfe Romeo dao je nekoliko interesantnih izjava u razgovoru sa listom Il Messaggero iz Italije. 

Žan-Filip Imparato, čovek koji je do nedavno bio na čelu Peugeota, sada vodi Alfu Romeo u novu eru. U doba koje nosi mnogo neizvesnosti jer je ovaj brend u vrlo lošem stanju. Imparato je naglasio da će i Alfa, kao i druge marke u Stellantisu, dobiti 10 godina da dokaže svoju vrednost, a njegov prvi plan je predviđen za period od 2021. do 2026. godine, nakon čega će uslediti druga faza strategije.

Šef Alfe potvrdio je da će profitabilnost biti najviši prioritet za ovog proizvođača, te da se neće previše opterećivati velikim brojem prodatih automobila, već da je količina zarađenog novca po isporučenoj jedinici daleko važnija.

Imparato se dotakao i problematike premijum segmenta… „Sa Tavaresom sam razgovarao o kvalitetu i pozicioniranju u premijum klasi. Takođe i o aspektima koji su vrlo biti u ovom rejonu – a to su rezidualna vrednost i visoka nabavna cena“, kaže prvi čovek italijanske marke. On je dodao da je jedna od vrlina Alfe to što je reč o prepoznatljivom i poznatom brendu u celom svetu, pre svega Evropi, ali i SAD i Kini.

Imparato je potvrdio velike ambicije nove uprave Alfe Romeo, s tim da je naglasio da neće biti specijalnih modela za neka tržišta. „Imaćemo globalni pristup – isti automobili za sva tržišta“, rekao je izvršni direktor.

Kada je reč o Tonaleu, Imparato je istakao da se radi o vrlo bitnom vozilu za Alfu i da je bitno da bude na visini zadatka. Stoga je rešio da dođe do odlaganja premijere, kako bi se dodatno usavršio i unapredio plug-in hibridni sklop. Premijera Tonalea održaće se u martu naredne godine, a prodaja će startovati u junu 2022.

„Tonale je bitan jer ima potencijal za flotnu prodaju, koja čini oko 50% od kupljenih vozila iz ovog segmenta“, navodi Imparato. On je dodao i da Alfa više ne sme da pravi pauze u predstavljanju novih automobila.

„Svake godine ćemo predstaviti po jedan novi model Alfe Romeo. To će dati održivost našem brendu“, rekao je prvi čovek italijanske marke. Imparato nije želeo da precizira koji će automobili stići u narednim godinama, ali je potvrdio da će se dodatno poraditi na tome da se osnaži Quadrifoglio gama.

AutoRepublika

(674)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

svaki drugi dan ova karikatura izlazi sa kristalnom kuglom i obecava brda i doline. Bas me zanima, sta li ce se od Milanovih izjava obistiniti.
Isto tako u medijima iz srbije se moglo procitati kako se gasi djulijeta koja nastupa u B segmentu, i onda svi prenose takve tekstove i gluposti…
uzas.

BB

Alfa ima sve osim marketinga, a ovaj čovjek upravo to radi. Želiš da i dalje Alfa bude na dnu? Jeste, priča malo više, ali kokoš kad snese jaje ona se raskokodače da svi znaju, a guska ćuti… Pa koja jaja se više traže?

Zoca

Napravice Francuzi novi Talbot od Alfe .I od Lancie .

Robi

Ako se sad malo bolje ne nasteluju…propali su. Ali stvarno.