1. Home
  2. Sport
  3. Prelepe mlade dame NASCAR-a
Prelepe mlade dame NASCAR-a
0

Prelepe mlade dame NASCAR-a

449
0
Podelite sa prijateljima:

Sigurno se sećate perioda kada je Denika Petrik bila na naslovnim stranicama gotovo svih automobilskih medija. Amerikanka je stekla slavu kada je zabeležila pobedu u šampionatu Indy, a zatim je usledilo dugogodišnje takmičenje u najpopularnoj formi američkog profesionalnog auto-moto sporta, NASCAR-u. Ipak, tokom sedam godina nadmetanja je uglavnom privlačila podsmehe i šale na račun čestih sudara i nemogućnosti da sa šampionskim automobilima jedva završi na boljoj poziciji od 25. (ako bi uopšte uspela da prođe kroz cilj).

O tome smo detaljno pisali u izdanju posvećenom njenom penzionisanju, koji možete da pročitate ovde.

Haili Digan na naslovnoj i ovoj fotografiji, kao i onoj ispod

Iako Denika nije uspela da ostavi značajniji trag, čelnici šampionata NASCAR su izjavili da je popularnost ove serije skočila za čak 60% među pripadnicama lepšeg pola, pa iz tog razloga danas možemo da ih vidimo u velikom broju kako prate ovu seriju. U ovoj priči ćemo posvetiti pažnju nekima od njih, onima koje trenutno voze u slabijim kategorijama i naslućuje im se blistava budućnost.

Možda najpoznatija od njih je Haili Digan, koja ima samo 19 godina i trenutno je jedan od vozača u razvoju, s ciljem da nastupi u Fordovom profesionalnom timu. Njen otac Brajan je legenda među učesnicima moto sporta, ali je Haili započela karijeru vozeći terenske pikap kamionete, pre nego što je privukla pažnju Toyote u NASCAR-u, onda kada je imala samo 15 godina.


Pošto vozač mora da ima najmanje 19 godina pre nego što debituje u jednoj od tri najjače serije, japanski tim je odlučio da je testira u tadašnjoj seriji K&N (danas ARCA) koja koristi uglavnom starije automobile i testira tinejdžere čije vreme tek treba da dođe.

U svojoj debi sezoni je vozila četrnaest trka, na jednoj je uspela i da pobedi i završi na odličnom petom mestu u generalnom plasmanu. Naredne godine je dodala još dve pobede i treće mesto u generalnom plasmanu, pre nego što je privukla pažnju fabričkog tima Forda. Posle još jedne sezone u ARCA, Ford je osnovao poseban tim u seriji Truck (treća liga takmičenja) za 2021. godinu, konkretno za Diganovu.

Njena sezona je započela serijom sudara, ali kako je vreme prolazilo tako je beležila i bolje rezultate. Plan zahteva najmanje dve godine u trećoj ligi, pre nego što napreduje u seriji Xfinity (druga liga) i da se jednog dana oproba i u najjacoj Cup diviziji.

Toni Breindindžer

Digan je možda najveći talenat među vozačima, ali dama koja privlači najviše pažnje se zapravo zove Toni Breindindžer. Ima 21 godinu, a kako možete da zaključite iz priloženih fotografija, muški rod ne može da skine pogled sa nje, naravno zbog fizičkog izgleda.

Njena familija je u stvari iz Libana, ali je Toni rođena u američkoj saveznoj državi Kaliforniji i većinski deo rane karijere je provela vozeći trke na neasfaltiranim stazama. Pažnju je privukla 2020. godine, kada je završila kao četvrta u amaterskom šampionatu Late Model, pa je usledeo poziv tima Youngs Motorsport u ARCA seriji (četvrta liga NASCAR-a) gde je u prve tri trke ove godine završila kao 18, 30. i 12.

Tim planira da se takmiči i u nekim trkama serije Truck (treća liga) pa nam ostaje da vidimo kako će se Breindindžer pokazati među boljim vozačima. Pored trkanja, ova mlada dama se takođe bavi i manekenstvom i zahvaljujući svom fizičkom izgledu, veoma je popularna među sponzorima, pa mnogi smatraju da bi jednog dana mogla da stigne do vrha samo zbog tog „detalja“.

U amaterskim serijama je pokazala i odlične vozačke mogućnosti i neće nas iznenaditi ako neki moćniji tim odluči da s njom potpiše ugovor.

Grejsi Troter

Grejsi Troter je još jedna mlada takmičarka iz serije ARCA i ona ima samo 21 godinu. Slično kao i spomenuta Diganova, provela je nekoliko godina u ovoj seriji kao buduća zvezda Toyotinog fabričkog tima, i u sezoni 2020. je uspela da pobedi na jednoj trci, i da završi na odličnom trećem mestu u generalnom plasmanu.

Japanski tim je tada bio na nedoumici da li da zadrži Diganovu ili Troterovu, a odlučio se za ovu drugu pa nam ostaje da vidimo da li je odluka bila ispravna. Trenutna sezona nije baš najbolje započela za mladu Grejsi i konkurencija među mladim vozačima je izuzetno jaka u kampu Toyote. Iz tog razloga, Troterova nema mnogo prilike da pokaže svoje znanje, ali istovremeno ima samo 21 godinu tako da će sigurno privući pažnju nekog drugog tima.

Natali Deker

I za kraj ćemo izdvojiti još jednu nekadašnju Toyotinu zvezdu u razvoju, Natali Deker. Nešto je starija od ranije spomenutih dama (23 godine), i slično kao što je slučaj i s drugim vozačima, karijeru je započela na neasfaltiranim stazama pre nego što je debitovala u seriji ARCA.

Nakon relativno uspešne debitantske sezone (sedmo mesto u generalnom plasmanu), Dekerova je dobila šansu u trećem rangu, to jest u seriji Truck, ali se nije proslavila. Završila je tek kao 19. u generalnom plasmanu, a Toyota ne oprašta neuspehe, tako da je ugovor raskinut sa njom.

Oprobala se u novom timu (Niece Motorsports), gde je vozila samo delimičnu sezonu, a ove sezone je dobila priliku da se takmiči i u drugom najjačem rangu (Xfinity serija) na dve trke. Mnogi će reći da je Dekerova dostigla svoj maksimum, ali ipak ima samo 23 godine i još šansi da se dokaže.


Tako da na kraju dana, eksperti smatraju da Digan ima najveći talenat i šansu da ostavi značajan trag, dok će Breindindžerova sigurno biti vozač o kome će se najviše pričati.

Vreme će pokazati ko je u pravu …

AutoRepublika

(449)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments