1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Neznani Ferrari uslikan u Abu Dabiju
Neznani Ferrari uslikan u Abu Dabiju

Neznani Ferrari uslikan u Abu Dabiju

1.11K
0
Podelite sa prijateljima:

Blog specijalizovan za automobilske teme The Supercar Blog je doneo fotografiju jednog potpuno neobičnog Ferrarija. Šuška se da će kupe biti nazvan F125tde, ali on svakako nije sklopljen u Maranelu, već od strane treće firme, pa ćemo pretpostaviti da je u pitanju italijanski entitet Carrozzeria Touring Superleggera.

Izvori citirani od strane pomenutog sajta The Supercar Blog sugerišu da je superautomobil fotografisan u Abu Dabiju, zapravo konvertovani Ferrari F12tdf pa da se nakon prerade zove F125tde (Tour de España).

Sam kupe se razlikuje od donorskog modela po novom obliku karoserije s panoramskim prozorskim staklima, nalik onima s Koenigsegga. Tu je i dvodelno krilo sjedinjeno sa zadnjim panelima, kao i razvijeni difuzor i izduvne cevi u stilu koji forsira britanski McLaren. Za ovakav stil zanosnog kupea, opet saglasno glasinama, zaslužan je studio Carrozzeria Touring Superleggera.

Možemo samo da nagađamo šta se pod haubom nalazi. „Običan“ Ferrari F12tdf je opremljen atmosferskim V12 motorom zapremine 6,3 litra. Taj blok isporučuje 780 konjskih snaga uz 705 Nm najvišeg obrtnog momenta, a do 100 km/h, iz mirovanja stiže za 2,9 sekundi. Najviša brzina iznosi 340 kilometars na sat. Lepo je verovati da je, na naslovnoj fotografiji viđeni Ferrari F125tde barem malo snažniji od donora, pa možda čak sa snagom i veoma blizak ekstremnom modelu Ferrari 812 GTO / Imola / Competizione. Da podsetimo, ta zver na pogonske točkove dostavlja 830 „konja“.

Uzgred, najsnažiji do sada Ferrari koji se može videti na ulicama, a pokreće ga V12 motor, prevazilazi čak i dvojac Monza SP1 / SP2. Ali i „naš“ kupe poseduje neprevaziđeni aerodinamički dizajn za putnički automobil. Na primer, jednodelni aluminijumski sloj na mestu zadnjih prozora je opremljen vrtložnim generatorima, čija je funkcija da usmeravaju protok vazduh na način da se smanji otpor i potisak, a karoserija što bolje priljubi uz asfalt. Ma šta asfalt, trkačku stazu!

AutoRepublika

(1106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments