1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis krajem godine predstavlja strategiju za pokoravanje kineskog tržišta
Stellantis krajem godine predstavlja strategiju za pokoravanje kineskog tržišta
0

Stellantis krajem godine predstavlja strategiju za pokoravanje kineskog tržišta

163
0
Podelite sa prijateljima:

Jedan od primarnih zadataka šefa Stellantisa, Karlosa Tavaresa, jeste daleko bolji uspeh na najvećem svetskom tržištu. 

PSA grupacija je svojevremeno potpuno omanula u Kini, dok je FCA imao nešto bolje prodajne rezultate. Ipak, novostvoreni Stellantis ima daleko veće apetite od svojih „roditelja“, te će nova strategija za kinesko tržište biti predstavljena krajem tekuće godine.

Na otvaranju Salona automobila u Šangaju, šef Stellantisa za Kinu (Gregoar Olivije), potvrdio je da će ta kompanija razviti potpuno novu strategiju za nastup u toj zemlji. Olivije je istakao da Kina nije važna samo zbog toga što se tamo na godišnjem nivou proda najviše automobila, već zbog brzine razvoja u određenim oblastima, kao što su pre svega elektrifikacija i tehnologija autonomne vožnje.

Olivije nije želeo da daje preciznije informacije o budućem nastupu Stellantisa u Kini, ali je potvrdio rešenost i veliku posvećenost uspehu u toj državi. „Stellantis je zvanično nastao 17. januara ove godine. Dakle, postojimo tek nešto više od tri meseca. Moja dužnost je bila da stvorio tim menadžera koji će upravljati našim naporima u Kini. Doveli smo iskusne ljude koji dobro poznaju ovo tržište. Polovina je stigla iz PSA grupa, a druga polovina iz bivšeg FCA“, rekao je Olivije.

On je dodao da će Stellantis zadržati lokacije nekadašnje PSA grupa i FCA alijanse kada je reč o razvoju i testiranju novih vozila u Kini, ali da će sedište novoformirane kompanije biti na novoj poziciji u Šangaju.

Olivije navodi da Stellantis uveliko radi na stvaranju modela za kineske kupce, ali i da su i sada vrlo zauzeti po tom pitanju. „Citroen je na Salonu automobila u Šangaju predstavio novi C5, odnosno Versailles kako glasi naziv za Kinu. Peugeot je prikazao 5008, 4008 i 4008 plug-in hibrid, dok je Jeep upoznao kinesku publiku sa modelom Wrangler 4xe“, ističe visokopozicionirani rukovodilac Stellantisa.

Šef za kinesko tržište navodi da će snažan fokus biti na lokalizaciji proizvodnje onih automobila koji se dobro prodaju u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, kao i da će se nastaviti sa ulaganje u razvojne centre u toj zemlji. „Za Stellantis u Kini radi više od 1.300 inženjera koji svoj posao obavljaju u našim centrima za istraživanje i razvoj“, zaključio je Olivije.

AutoRepublika 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments