1. Home
  2. Vesti
  3. Opel želi uspeh na internacionalnom planu
Opel želi uspeh na internacionalnom planu
1

Opel želi uspeh na internacionalnom planu

202
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka planira veliku ekspanziju na nova tržišta. 

Godinama je Opel „bolovao“ pod upravom General Motorsa, no okolnosti su se značajno promenile otkako je proizvođač iz Riselshajma prešao u ruke nekadašnje PSA grupacije. Prvo je Opel postao opet profitabilan, a sada je na redu širenje na nova tržišta.

Izvršni direktor nemačkog brenda, Mihael Lošeler, potvrdio je da to sledeća faza u planu za osnaživanje Opela. „Veliki benefit za nas je što možemo da uđemo na tržišta na kojima je Stellantis već prisutan i da koristimo već postojeću infrastrukturu“, kazao je Lošeler.

Šef germanske marke ističe da neće ulazak u jednu zemlju značajno promeniti situaciju za čitavu kompaniju, ali ako je to pet ili šest država, to je već veliki pomak kada je reč o isporukama i obimu prodaje. Lošeler je potvrdio da će Opel ući na dvadeset novih tržišta do 2022. godine.

Nemački proizvođač uputiće svoja vozila i u Južnu Ameriku, gde su već počeli sa ekspanzijom, kao i u Aziju gde će recimo ući na japansko tržište. Lošeler vidi posebno veliku priliku za rast prodaje u Severnoj Africi i Turskoj. Ali, on je naveo da će te regije možda zahtevati prilagođavanje Opelovih modela tamošnjim uslovima na tržištu.

Prvi čovek brenda iz Riselshajma istakao je da uprava Stellantisa trenutno razmatra da li da se Opel vrati u Kinu. Ova marka napustila je Kinu 2015. godine, dok je još bila u svojini General Motorsa. Lošeler veruje da bi Opel mogao da dobro prođe u Kini. „To je komplikovana situacija, ali bi sigurno pomoglo to što dolazimo iz Nemačke“, uveren je šef Opela.

AutoRepublika 

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Opel je zreo za opijelo (opelo)…

Neće niko više ni ovdje da ga kupuje, a kamoli u Kini…