1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla je već prodao više od milion jedinica Modela 3 i Modela Y
Tesla je već prodao više od milion jedinica Modela 3 i Modela Y
0

Tesla je već prodao više od milion jedinica Modela 3 i Modela Y

145
0
Podelite sa prijateljima:

Veliki koraci za američkog proizvođača električnih automobila. 

Iz nekog razloga, Tesla saopštava kumulativne prodajne podatke za svoja vozila. Tako je za Model S i Model X, te za Model 3 i Model Y. Potonji duo je mnogo važniji za Teslu, jer se prodaju u daleko većim količinama od starije i možda prestižnije braće.

Zaključno sa martom ove godine, američka marka je prodala 1.074.046 jedinica Modela 3/Y. Procene kažu da će Model 3 samostalno uskoro prebaciti „magičnu“ brojku od milion dostavljenih primeraka. Veruje se da je do sada isporučeno više od 950.000 jedinica sedana, kao i oko 100.000 krosovera Model Y.

Model S i Model X su značajno skuplji od svoje mlađe braće, te ni ne čudi podatak da su do sada stigli do nešto više od 510.000 registracija, uprkos tome što su poprilično dugo na tržištu.

Trenutno Tesla forsira proizvodnju dua Model 3/Y, jer za njima ipak vlada velika potražnja. Očekuje se da se njihova prodaja dodatno uveća sa početkom proizvodnje u Evropi, u fabrici pokraj Berlina.

Nema podataka o tome šta su planovi američkog brenda za budućnost u vezi sa brojem proizvedenih automobila. Ipak, ako se sagleda najava da će do 2030. godine proizvoditi 3 TWh (3.000 gWh) kapaciteta baterija na godišnjem nivou, to bi moglo značiti čak 30 miliona električnih automobila!

No, ovde je reč o nagađanju. Ilon Mask je više puta do sada najavljivao jeftiniji model Tesle čija bi cena bila oko 25.000 dolara. Sa takvim automobilom Tesla bi postala marka sa značajno širom bazom kupaca. Vreme će pokazati.

AutoRepublika 

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments