1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Jedinstveni BMW Serije 6 se prodaje u Bugarskoj
Jedinstveni BMW Serije 6 se prodaje u Bugarskoj

Jedinstveni BMW Serije 6 se prodaje u Bugarskoj

10.18K
1
Podelite sa prijateljima:

Malo poznati bugarski studio za tjuning automobila Vilner se pozabavio BMW-ovim kupeom iz Serije 6, koji je sa proizvodnih traka izvesno sišao znatno pre 2013. godine iako je tako navedeno, temeljno ga modifikujući tako da, naposletku postane jedinstven. Sada je ovaj primerak oglašen u slobodnu prodaju, a dobio je i nadimak Bullshark što predstavlja naziv za posebno agresivnu vrstu ajkula. U pitanju je dakle bik-ajkula.

Pomenuti komšijski studio za prerade automobilia Vilner je do sada u javnost pustio više ekstravagantnih projekata, ali se čini da je ovo ipak najzanimljiviji, mada ne i s ukusom izveden. Neka i nije, kao takav je svakako najsvežiji poduhvat naših suseda.

Nema identičnog primerka ovom BMW-u Serije 6 generacije E63, koji je debitovao 2003. godine na Salonu automobila u Frankfurtu. Konkretan primerak je transformisan do neprepoznatljivosti, a u prilog tome govori i ideja tjunera da na bavarski model instalira farove s krosovera Infiniti FX, iz druge iteracije. Pride, u kućišta prednjih svetlosnih grupa su montirane i plave diode, grubo imitirajući šmek laserskih farova s taze generacije četvorotočkaša iz Minhena.

Vilner je u tom duhu naglasio da su jedino vrata i krov ostali neizmenjeni delovi automobila. Svi ostali paneli na karoseriji su ukrašeni posebnim, rekli bismo čak pretencioznim dodacima, u šta se savršeno uklapa i V8 turbobenzinski motor, radne zapremine 4,4 litra.

Ovaj detalj dodatno otkriva da oglašeni BMW 645i nikako nije iz 2013. godine, jer Bugari navode da motor isporučuje 370 „konja“ iako je kontrolna jedinica modifikovana, odnosno iako kažu da je snaga pogonskog bloka uvećana.

Naime, V8 motor u izvođenju iz 2013. godine razvija najmanje 408 konjskih snaga, dok se u performantnim verzijama ona penje i na više od pet stotina. Na internetu smo, u tehničkim specifikacijama pronašli da je taj pogonski blok u serijskim verzijama modela BMW 645i (proizvedenim prve decenije ovog veka) razvijao 328 kočenih konjskih snaga, što je nešto više od 330 „grla“.

Kako bilo, instaliran je i izduvni sistem koji je kroz svoje ruke propustio čuveni nemački tjuner AC Schnitzer. Vilner takođe iznosi da je ponuđeni kupe do sada prevalio 120 hiljada kilometara i da je u stanju da iz mirovanja do „stotke“ ubrza za 5,4 sekundi.

U putničkoj kabini kupea su montirana sedišta iz modela BMW M6, kao i redizajnirani obruč upravljača. Tu su i akcentni detalji na kontrolnoj tabli, ali su vidljivi i na karoseriji. U plavoj su boji, i izvedeni su u duhu ideje koju su promovisali elektrifikovani Bavarci, što je nekako nespojivo s V8 srcem koje kuca pod haubom i koje, potpuno logično s obzirom na godinu proizvodnje, ne može da računa ni na kakvu ispomoć električnog motora.

Celokupan enterijer je izrađen, odnosno presvučen alkantarom i različitim vrstama kože, što se odnosi, ne samo na sedišta, već i na centralni greben i unutrašnje panele na vratima.

Nismo uspeli da iščačkamo ko je vlasnik ovog jedinstvenog automobila, ali zato vidimo da prodavac iska 19 hiljada evra za isti.

Na kraju, nikako ne uspevamo da razvijemo toplu emociju spram ove kreacije, a ne možemo i da ne primetimo da je i cena za isti jednako agresivna kao i sama bik-ajkula, pa tako iznosi povisokih 19 hiljada evra, uz razboritu pretpostavku da je automobil 2003. a ne 2013. godište. Više fotografija istog možete pogledati ako kliknete na link naveden u prvom pasusu.

AutoRepublika

Izvor: Autoclub.bg

(10176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Bravo za Bugare, kad imaju ovakve tjunere aka „studio“

Dobar Bull shark