1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Dacia Duster u kabrio izdanju
Dacia Duster u kabrio izdanju
1

Dacia Duster u kabrio izdanju

1.09K
1
Podelite sa prijateljima:

Rumunska tjunerska kuća predstavila je svoje novo čedo – Daciju Duster bez krova! 

SUV trend doveo je do neizbežne diverzifikacije ovog segmenta, pa tako danas sve češće vidimo serijske modele sa uvećanim klirensom koji dolaze u kabrio izdanju.

No, to sa Dusterom nije slučaj. Pragmatično rukovodstvo rumunske marke zna koje su prednosti ovog brenda i čvrsto ih se drže, ali to ne sprečava tjunere da se malo poigraju.

Tako je Auto K9, tjuning kuća iz komšijske Rumunije, stvorio upravo Duster u kabrio verziji. Rumunska ekipa je preradila Duster prve generacije, koji je prethodno bio teško oštećen i podarila mu novi život. I to kakav!

Daleko je ovo od običnog niskobudžetnog SUV-a proizvođača sa one strane Karpatskih planina. Bela boja i čitav izgled očito su bili inspirisani jahtama. Na pod je postavljena tikovina, što je gotovo neviđeno kod serijskih primeraka čak i kod prestižnih brendova.

Unutar vozila vidimo belu kožu kojom je presvučen ogroman deo enterijera. Novitet je i veliki displej na centralnoj konzoli za upravljanje informativno-zabavnim sistemom. Interesantno je da rumunski tjuneri izgleda nisu predvideli nikakav krov, jer koliko se da zaključiti sa fotografija ne vidimo prostor za mekani krov, a ni za tvrdi…

Ipak, Duster Summer kako ga nazivaju u Auto K9, ostaće samo konceptualni model. Odnosno ostaće za sada, ukoliko se nekome baš dopadne ovakvo vozilo, uvereni smo da bi ga rumunski tjuneri napravili za određenu, verovatno veliku svotu novca.

AutoRepublika 

Fotografije: Auto K9

(1086)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Rumunski Evoque kabrio.