1. Home
  2. Video
  3. Anketa u Nemačkoj: 74% ispitanika protiv zabrane SUS vozila
Anketa u Nemačkoj: 74% ispitanika protiv zabrane SUS vozila
6

Anketa u Nemačkoj: 74% ispitanika protiv zabrane SUS vozila

602
6
Podelite sa prijateljima:

EU vrši ogroman pritisak na proizvođače da dođe do transformacije i prelaska na električnu mobilnost… Ali da li je iko nešto pitao one koji bi trebalo da kupe te automobile? Imaju li potrošači pravo na glas? 

Ukoliko imate dovoljno vremena i volje, sedite i malo bolje istražite cene novih automobila. Jasno je da su iz dana u dan sve više i više, jer suma sumarum, sve greške automobilske industrije na kraju plaćaju – kupci! Tako se i ova EV transformacija vrši upravo preko grbače potrošača, beskonačnim dizanjem cena novih modela.

U anketi koju je sprovela nemačka federalna Agencija za energiju došlo se do vrlo jasnih i preciznih odgovora kupaca. Na pitanje da li su za to da se zabrani prodaja SUS automobila u zemlji Germana, čak 74% ispitanika dalo je negativan odgovor! Dakle, Nemci neće tako lako preći na EV modele…

Osim, ako ih praktično ne nateraju. 70% anketiranih je navelo da bi prešlo na električna vozila ili druge alternative ukoliko bi gorivo drastično poskupelo. Dakle, sami odgovori nas navode na jednostavnu matricu koja je već na delu u Evropi.

Podizanje cena SUS modela i sve veće komplikacije u vezi sa emisijom štetnih gasova nametnuće električne i hibridne automobile kao sve validniju opciju. Istovremeno, pitanje je da li će EV modeli zaista pojeftiniti, ili će masa proizvođača nastaviti da pravda visoke cene sa izgovorom o skupocenim baterijama.

Čini se da je kupovina novog automobila postala pravi poduhvat, a izgleda da će biti i još gore.

AutoRepublika 

(602)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne treba kupci da brinu. Biće oni „čarobnim prutom“ stimulisani da napuštaju SUS … Na žalost.

Branko

I čarobnom batinom, ako treba! 😁

moron

Ne postoji problem koji dobra batina ne može da reši.

BojanNeki

Pa da ne zagađuju i nisu opasni po zdravlje, ili da su bar pouzdani još i nekako. Negde mislim da su Nemci ponosni na svog Nikolasa Ota ili Rudolfa Dizela te znaju da su im ti motori, i uopšte „precizna“ mehanika potrebna u istima, podigli zemlju do ovih visina. U električnoj budućnosti se još uvek ne vide, ili vide da više neće moći da vladaju. Dodatno, ne odgovaraju im današnja EV na neograničenom autobanu. Previše se brzo isprazni. Zemlje sa ograničenjem brzina na autoputevima to bolje podnose. Inače i pušači su većinom bili protiv zabrane pušenja, čak i gde borave… Pročitaj više »

Mad Max

EV će postati pristupačnija kad se budu duplirale subvencije, uvede se taksa na auspuh i kad se ograniči brzina na autobanovima na 80 km/h. Evo sad će, dok Maskovci i Cijaši pritisnu Germansku državu, ili smisle nešto novo poput Dizelgejta

Izmenjeno 3 godine pre od strane Mad Max
BB

Ds ubacim malo nacionalizma: opet srpski koncept pobijedio njemački 🤣😂🤣😂🤣