1. Home
  2. Vesti
  3. Bugatti inovirao amblem i teži da uspostavi novi identitet
Bugatti inovirao amblem i teži da uspostavi novi identitet
2

Bugatti inovirao amblem i teži da uspostavi novi identitet

289
2
Podelite sa prijateljima:

Pored toga što je osvežen grb kompanije, ažuriran je i korporativni identitet Bugattija. Na taj način je proizvođač hiperautomobila iz Francuske, Bugatti ponovo osmislio sopstvenu osobenost u čemu mu je umnogome pomogla čuvena konsultantska firma Interbrand.

Promena je očigledna iako amblem i dalje donosi objedinjena slova “E” i “B”, ali su ona sada stigla u modernom, ovih meseci veoma eksploatisanom dvodimenzionalnom izdanju. Pride je font nešto „koncizniji“, kako su naveli u Bugattiju. U isto vreme, kompanija menja pristup proizvodima, pa će od sada brzina kretanja vozila postati „ne tako važna“, već će to postati „ultra-luksuz“ i mogućnost proizvodnje zahvaljujući čemu bi Bugatti trebalo da dobije pristup mnogo širem krugu potencijalnih kupaca.

“Svet i privreda se menjaju, pa s njima i Bugatti,” navedeno je u izjavi za javnost koju je potpisala kompanija. „Marka iz Molshajma se razvija i više se ne može smatrati samo ekskluzivnim proizvođačem hiperautomobila, asortiman se širi, a firma osvaja nove proizvode i nove tehnologije automobilske industrije. Bugattijev novi korporativni identitet i dizajn su ključni elementi evolucije koja je u toku.“

Paralelno s procesom ribrendinga (staroslovenska drevna reč), novi korporativni dizajn marke Bugatti je upečatljiviji i više napredan, a otkriva i pravac ka kom firma ide. U isto vreme se navodi da će privredno društvo nastaviti da predstavi jedinstvene proizvode, sledeći viziju osnivača, slavnog Etorea Bugatija.

U tom duhu je govorio i Hendrik Malinovski s pozicije direktora za prodaju i marketing firme Bugatti Automobiles, pa je kazao da su profesionalci kompanije bili prinuđeni da se okrenu ka važnom događaju u istoriji brenda, pri čemu je mislio na pojavu Veyrona iz prve decenije ovog milenijuma, kao i na uvođenje u ponudu Chirona. Kako su ova dva modela donela promenu imidža Bugattija, tako se i sada mora izvaditi neki „sličan kec iz rukava“ u sklopu modernizacije preduzeća.

“Svet se promenio u nekoliko decenija,” priznao je Malinovski. “Samo se prisetite, kada je predstavljen Veyron,  iPhone nije ni postojao.”

AutoRepublika

(289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
cuore sportivo

Paralelno s procesom… Napises i zasmeta ti ribrending, samo jer je to nova eng rijec, a paralelno i proces ti nr smetaju to su staroslovenske rijeci hahaha eee

Matija

Mnogo reci ali ne videh nista novo? „Bugati siri asortiman“? Crci cu od nestrpljenja dok docekam taj novi asortiman! Sve sto se realno moze ocekivati, jeste da nas drug Rimac izbaci onu motorcinu i pratecu skalameriju i ubaci svoju e-tehniku!