1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. VW isplatio bonus za godinu korone u iznosu od 2.700 evra
VW isplatio bonus za godinu korone u iznosu od 2.700 evra
1

VW isplatio bonus za godinu korone u iznosu od 2.700 evra

321
1
Podelite sa prijateljima:

Radnici zaposleni u Volkswagen očekuju isplatu nagrade za poslovanje kompanije u godini koju je obeležio novi korona virus. Iznos bonusa koji će završiti na računima 100 hiljada duša koja rade u zapadnoj Nemačkoj jeste 2.700 evra, i kao takav je malo veći od polovine nagrade kojoj su se proleteri radovali za 2019. godinu (4.950 evra).

Šef radničkog sindikata Bernd Osterloh direktor odeljenja ljudskih resursa Gunar Kilijan su saopštili ovu informaciju kao rezultat pregovora na temu isplate posebnih nagrada radnim ljudima. Inicijalna delimična suma u bruto iznosu od po 1.700 evra je već preneta na tekuće račune radnika (i poreskih organa) u novembru, dok je narednih hiljadu evra planirano da bude isplaćeno tokom maja pred nama.

Nakon što je razotrkivena prevara Volkswagena sa štetnim emisijama dizel vozila, nagrade isplaćivane radnicima su dobijale na volumenu, počev od 2017. Bonus je u osnovi nastao kao nagrada zaposlenima za ostvarene poslovne rezultate glavne divizije unutar grupe u protekle dve godine, a to je ona koja se bavi proizvodnjom putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila.

Osterloh je za lokalno novinsko izdanje Mitbestimmen izjavio da je uspeo da se izbori da radnici u maju dobiju još po tu jednu hiljadu evra „iako su za to bili mali izgledi“. Ipak, ispostavilo se da je moguće ispregovarati dodatnu isplatu, dok je šef odeljenja kadrova, pomenuti Kiljan objasnio da je „bonus svojevrsno priznanje ljudima na teškom radu i posvećenosti koju su iskazali tokom prošle godine.“

Inače, VW je bio u gubitku pre nastupanja poslednjeg tromesečja 2020. godine. O ostvarenom finansijskom rezultatu nemačke grupacije smo pisali tokom prethodne nedelje, navodeći da je prosto neverovatno kako je VW uspeo da ponovo ostvari značajnu dobit, uprkos silnim mukama s korona virusom i obustavama proizvodnje baterijskih modela, a sve to začinjeno i, čini se nikada lošijem startu nove generacije kultnog kompakta s oznakom Golf.

AutoRepublika

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Peki nije dobio nista? 😀 strasno!
Nego, primijetih da mrkva vazi samo za svabe, docim radnicima u ostalim tvornicama sljeduje – kita!
Lijepo, svi su obradovani.