Aktuelni Land Cruiser 200 se već dugo nudi na tržištu, i mnogi su i zaboravili da je predstavljen još 20017. godine. Od tada do danas, terenac je provučen kroz više procesa zatezanja bora, a najznačajniji set modifikacija je upriličen 2015. godine, kada je Land Cruiser dobio inoviranu njušku i preoblikovanu zadnjicu.

Sada se očekuje smena generacija, pa i nema baš previše javno dostupnih pojedinosti o iščekivanom novajliji, s izuzetkom par slika na kojima se vide sekvence Land Cruisera 300 u beloj boji. Kada se na to dodaju i fotografije, doduše lošeg kvaliteta, praktično smo već videli ogoljenu karoseriju bez točkova i prednjeg kraja terenca.

Kao što se može zapaziti na naslovnoj fotografiji, Rusi veruju da će novi Land Cruiser promovisati stil evolutivnih promena aktuelnog modela. Maska hladnjaka je ovde nešto veća, a nove su i svetlosne grupacije u LED tehnologiji i originalnoj grafici rasvete u obliku slova T, na koji način se „priziva“ buduća Toyota Tundra, što se može tvrditi na osnovu toga što se ranije na internetu pojavila fotografija nosa pomenutog pikapa.

Špijunske fotografije pokazuju da će linija na boku krenuti na gore iza zadnjih vrata, kao i da će zadnji prozori imati malo specifičan oblik, odnosno da će gornja ivica padati naniže u zoni najbližoj stražnjici vozila. Najverovatnije će retrovizori biti postavljeni na nogare, kao što je to slučaj i kod krosovera RAV4 i Highlander. At the rear, the shape of the new L-shaped lights can be seen, which will become narrower and more angular. It is also expected that the SUV will receive a wheelbase increased to 2900 mm (50 mm more than the current one),

Novi Land Cruiser 300 će zadržati konfiguraciju u kojoj je na šasija nadlegla karoserija, ali će zato ostati bez V8 motora, koji ionako kod nas nije bio dostupan. Japanci su zamislili da ovog terenca pokreću turbo jedinice zapremine 3,3 i 3,5 litara, zavisno da li se radi o dizelima ili benzincima, a najavljuje se i modifikacija s atmosferskim benzinskim motorom zapremine 4 litra.

Premijeru novog Land Cruisera 300 možemo očekivati tokom narednih meseci.

AutoRepublika