1. Home
  2. Vesti
  3. Ruska vojska se prebacuje na kineski terenac Haval H9
Ruska vojska se prebacuje na kineski terenac Haval H9
0

Ruska vojska se prebacuje na kineski terenac Haval H9

1.89K
0
Podelite sa prijateljima:

Postala je sasvim uobičajena pojava videti na drumovima Ruske Federacije terence Haval H9 s registarskim oznakama Ministarstva odbrane najveće države na svetu. Štaviše, sve ih je veći broj i što je takođe posebno zanimljivo, razasuti su širom zemlje.

Prema informacijama koje je u javnost pustio sajt avto-nomer.ru, najmanje je 19 primeraka vojnog terenca s oznakama Haval H9 trenutno na putevima Rusije, i njihovo prisustvo karakteriše široka teritorijalna disperzija. Viđeni su i na krajnjem zapadu, odnosno u okolini Kaliningrada, ali ih ima i regiji Primorski, pa i u Nagorno-Karabahu.

Otkud oni tamo otkriva drugi sajt, a radi se portalu „Chinese Cars“, koji je obelodanio da je kineska marka Haval pobedila na velikom i dugoročnom tenderu za isporuku vozila za armijske potrebe. Sva ponuđena oprema je prošla kroz stroge testove, pa je još krajem prošle godine, terenac H9 dobio status glavnog komandnog vozila.

Treba naglasiti da su ruske vlasti insistirale da se za potrebe Ministarstva odbrane nabavljaju samo vozila iz domaće proizvodnje, a formalno se i kineski terenac može smatrati takvim jer je proizvodnja istog organizovana u novoizgrađenom fabričkom kompleksu Havala u blizini grada Tula.

Ako se ispostavi da je tačna informacija o masovnom uvođenju Havala u vojne snage Ruske Federacije, onda će izvesno rusofili i lokalne patriote žaliti što na taj način UAZ ostaje bez dela tržišnog kolača. Pola u šali, ali izvesno barem polovično i u zbilji, zainteresovani Rusi se boje da će gubitak interesovanja pukovnika i generala za modelom UAZ Patriot, dovesti do toga da se i civilni ljubitelji ruske marke uskoro prebace na Kineze.

Koncept buduće Buhanke za 2022. godinu – zvanični crtež

Uzgred budi rečeno, Uljanovski Automobilski Zavod je na društvenim mrežama objavio crtež koji možete i videti ako pogled usmerite trunku iznad, a koji anticipira potencijalni izgled nove Buhanke. Teoretski, ovako može izgledati UAZ-452 sledeće generacije, ali objektivno su male šanse da tako i bude.

AutoRepublika

(1885)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments