1. Home
  2. Vesti
  3. Donald Tramp ljuto zamera Goodyearu… Na političkoj „korektnosti“!
Donald Tramp ljuto zamera Goodyearu… Na političkoj „korektnosti“!
0

Donald Tramp ljuto zamera Goodyearu… Na političkoj „korektnosti“!

255
0
Podelite sa prijateljima:

Do predsedničkih izbora u Americi je ostalo još nekoliko meseci, a Donald Tramp je još jednom uspeo da nađe neprijatelja u političkom svetu. Ovaj put, trenutnom predsedniku se zamerio najveći domaći proizvođač pneumatika Goodyear i to nakon što je jedna fotografija procurila u medije. Ali krenimo redom …

Još početkom sedmice, jedan od zaposlenih fabrike pneumatika u gradu Topika (savezna država Kanzas) je uslikao fotografiju tokom treninga radnika, a zatim je prosledio lokalnoj televizijskoj stanici WIBW. Fotografija prikazuje koje slogane Goodyear podržava, među kojima su Životi crnaca su bitni (Black Lives Matter) i Ponosne lezbejke, homoseksualci, biseksualci i transeksualci (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender Pride), ali i oni koji su strogo zabranjeni unutar fabrike.

Zaposleni, koji nije želeo da otkrije svoje ime iz straha da ne izgubi posao, kaže da mu je najviše zasmetalo što ne može da nosi majicu s natpisom Plavi životi su bitni (Blue Lives Matter), pošto podržava lokalnu policiju, ali to nije jedini natpis koji Goodyear ne želi da vidi.

Među njima su i „All Lives Matter“ (Svi životi su bitni) i bilo koja povezanost sa politikom, uključujući i natpis „MAGA“ (Make America Great Again), što u prevodu znači „Učinite Ameriku ponovo najboljom“, a ovaj politički slogan je Trampova partija koristila tokom izbora 2016. godine. Radnik koji je načinio sliku, dodaje da smatra da nema jednakosti unutar Goodyeara, pa ako će odobriti određene natpise onda bi morali i druge.

Aktuelni predsednik države se brzo „dao na posao“ i na svom Twitter nalogu zatražio od svojih građana da više ne kupuju Goodyear pneumatike. Usledio je i odgovor kompanije, koja kaže da sporni natpis nije stigao od njih i da Goodyear nikada nije održao takve prezentacije.

Proizvođač guma priznaje da ne dozvoljava političke natpise bez obzira o kojoj je partiji reč, i da nikada ranije nije imao bilo kakve probleme sa zaposlenih 60.000 radnika. Melisa Monako, predstavnik Goodyeara za komunikaciju, je izjavila za WIBW stanicu, da zaspoleni imaju pravo da podržavaju bilo koju političku partiju i organizacije, ali da to moraju da urade u privatno vreme, odnosno van radnog mesta. Tramp je i ranije protestvovao protiv firmi koje „teraju“ radnike da se opredele za jednu ideologiju.


Goodyear je najveći proizvođač pneumatika u Americi i oko četvrtina svih novih automobila „preko bare“ koristi njegove proizvode, a nakon izjave Trampa akcije kompanije na berzi su pale za 4%.

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments