1. Home
  2. Video
  3. Kako izgleda vožnja Forda Mustanga Shelby GT350 na nemačkom autoputu (VIDEO)
Kako izgleda vožnja Forda Mustanga Shelby GT350 na nemačkom autoputu (VIDEO)
0

Kako izgleda vožnja Forda Mustanga Shelby GT350 na nemačkom autoputu (VIDEO)

3.61K
0
Podelite sa prijateljima:

Američki takozvani mišićavi automobili (muscle cars) poseduju imidž i reputaciju da ih je moguće voziti samo na pravcu, i da u svakoj krivini obavezno završavaju u jarku. Mi, koji smo imali prilike da ih vozimo i posedujemo, znamo da je takva tvrdnja samo donekle istinita i da se uglavnom odnosi samo na klasične modele, dok oni moderni ne zaostaju za konkurencijom nimalo.

Ali, stereotip je teško izmeniti čak i kada nije istinit, što nam pokazuje jedan snimak koji je prošle godine osvanuo na sajtu Youtube. Na njemu se može videti vozač koji za volanom performantne verzije Shelby GT350, na nemačkom Autobahnu dostiže maksimalnu brzinu od 172 milja na sat (275 km/h), što možda i nije impresivna brojka u današnja vremena, ali teško da postoji neki rival u tom cenovnom rangu koji bi ponudio bolje.

Posebno čudi zašto se vlasnik odlučio konkretno za verziju koja je razvijena za vožnju na stazi i krivine umesto recimo moćnijeg Shelbyja GT500. To ne znači da ovaj Mustang nema snage i ispod haube se krije atmosferski 5,2-litarski motor sa 526 „grla“.

Kao što smo spomenuli, još od šezdesetih godina prošlog veka, ova verzija je namenjena trkanju na stazama i Kerol Šelbi je posebno bio ponosan na ostvarene sportske uspesehe, pa je jednom prilikom čak izjavio „bilo je zabavno pobeđivati Porschea sa magarcem od 3.500 dolara“.

Danas su neka druga vremena, ali jedna karakteristika se nije izmenila kod mišićavih automobila. To je zvuk fantastičnog V8 motora koji grmi onog momenta kada okrenete ključ i tada shvatate zašto ih svet toliko voli, iako će neki reći da su „dinosaurusi koji trebaju da izumru“.

Uživajte u snimku …

AutoRepublika

(3605)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments