1. Home
  2. Vesti
  3. Šta će biti sa Renaultovim Meganeom RS?
Šta će biti sa Renaultovim Meganeom RS?
1

Šta će biti sa Renaultovim Meganeom RS?

260
1
Podelite sa prijateljima:

Da li će hot heč uskoro otići u istoriju? 

Za sada, sigurno je da će opstati još neko vreme na tržištu. Nekolicina stručnih medija pomalo panično je prenela vest da je Megane RS već povučen iz prodaje. To nije istina, iako se isprva verovalo da jeste. Naime, Megane RS bio je na nekoliko sedmica „nestao“ sa zvaničnog internet konfiguratora u Francuskoj.

To je dalo za povod da se piše o odlasku hot heča, no to nije istina, jer se Megane RS ponovo „pojavio“ u konfiguratoru, što znači da je automobil i dalje moguće kupiti odnosno naručiti.

Jasno je da će ovaj performantni hečbek imati pred sobom težak period na domaćem tržištu zbog najavljenih finansijskih nameta koji će iznositi čak 9.500 evra za kupovinu ovog potentnog vozila. Šta više, najavljeni porez, odnosno malus kako to nazivaju Francuzi, več naredne godine biće neverovatnih 12.000 evra…

Dakle, Renault će morati da učini nešto ako želi da Megane RS preživi odnosno dobije sukcesora. Nova generacija Meganea trebalo bi da stigne na tržište 2023/2024. godine. Tada bi trebalo da bude jasnije kakva će sudbina biti za RS varijantu.

Neki veruju da će hot heč preživeti, ali ne u aktuelnom ruhu. Ističe se da bi nadolazeći Megane eVision mogao da dobije performantnu verziju, ali ne pod RS oznakom, već kao deo nove strategije da se Alpine brine za sve potentne automobile iz Renault grupe.

Ukoliko u tome ima istine saznaćemo do kraja godine jer bi uskoro trebalo da se odigra i premijera serijskog izdanja modela Megane eVision.

AutoRepublika 

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Ma mogu da mu odrade hibridizaciju, i eto rešenja.