1. Home
  2. Vesti
  3. Alpine postaje brend za električne automobile
Alpine postaje brend za električne automobile
1

Alpine postaje brend za električne automobile

174
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka postaje sinonim za baterijske modele. 

Novi direktor Renault grupacije dao je detalje svog plana za preporod kompanije. Alpine je dobio više slobode i potpuno drugačiju svrhu. Od nekadašnjeg proizvođača koji se oslanja na tradiciju prelaze na novu tehnologiju baterijskih vozila.

Na predstavljanju plana Luke de Mea dobili smo potvrdu da će Alpine u svom portfoliju imati tri modela, kao i da će sva tri koristiti električnu energiju za pogon. Priložena fotografija govori o tome šta bi Alpine mogao da ponudi u budućnosti.

De Meo je najavio da će ovaj brend postati avangarda, što će očito postati i novi moto te marke. Na fotografiji vidimo tri automobila. Jedan sportski model koji pretpostavljamo da je naslednik za A110. Upravo ovaj automobil bi trebalo da bude razvijen zajednički sa Lotusom.

Druga dva vozila koja se nalaze na fotografiji su jedan hečbek i SUV. O njima za sada nema nikakvih detalja. Moguće je da će neki od ovih vozila biti i plug-in hibrid, s obzirom na najave da će Alpine osim CMF-EV platforme imati na raspolaganju i CMF-B arhitekturu.

Dakle, ostali noviteti su pod velom tajne. Moguće je da je hečbek zapravo performantno izdanje modela Zoe, ili aktuelnog Clija, dok se za SUV može posumnjati da će biti baziran na trenutnom Capturu. No, sve je to samo nagađanje, ali nema sumnje da ćemo u narednom periodu dobiti više informacija u vezi sa budućom gamom brenda Alpine.

Luka de Meo je najavio ogromne promene za tu marku, kao i podatak da bi 2025. godine trebalo da bude profitabilna organizaciona jedinica u okviru Renault grupe.

AutoRepublika 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Ne vidim baš poentu da se neki brend izdvaja samo za električni, kad i ostali brendovi izbacuju električare.