1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunirana nova Škoda Fabia
Špijunirana nova Škoda Fabia
1

Špijunirana nova Škoda Fabia

1.34K
1
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Fabije snimljena je prilikom ispitivanja modela na auto-putu u Češkoj. 

Još nije definitivno poznato kada će Škoda predstaviti četvrtu iteraciju svog aduta iz B segmenta, ali se veruje da će se to odigrati u narednih nekoliko meseci. Na osnovu priloženih fotografija može se zaključiti da češki brend neće pribeći nekim drastičnim promenama u izgledu. Novitet će predstavljati evolutivni iskorak u odnosu na aktuelni model.

Vidimo da će Fabia mk4 izgledati nešto robusnije u odnosu na prethodnika, možda pomalo i zrelije. Pozadi su definitivno nove nešto drugačije svetlosne grupe, ali očekuju se i izmene napred, mada sa fotografija nije lako zaključiti kakve će one zaista i biti. Najviše se iščekuje neki prilog o izgledu enterijera, jer bi ovde Škoda trebalo da učini mnogo toga da unapredi i modernizuje novu generaciju Fabije.

Češki proizvođač za sada ćuti o specifikacijama budućeg vozila iz B segmenta. Sve što znamo o njemu možete pročitati OVDE. Ukratko, osim hečbeka biće plasirana i karavanska izvedba, i uprkos pritisku u vezi sa flotnim emisionim normama Škoda je rešila da ne primeni elektrifikaciju kod nove Fabije.

Tako bi nadolazeća generacija trebalo da se osloni na upotrebu 1,0-litarskih trocilindarskih benzinskih agregata. Moguće je da će se u ponudi naći i pogonske jedinice prilagođenje za upotrebu CNG-a. Ono što je sigurno, to je da dizelaša više neće u Fabijinoj paleti motora.

AutoRepublika 

(1341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se forma. Bez padajuće linije krova. A i ne vidim zašto bi dramatično menjali dizajn spolja. Sve što „treba“ (po meni) jeste da joj malo osavremene enterijer. TSI motori su za nju dobri/dovoljni. Još kada bi izbacili 5MT iz ponude uz TSI 95, to bi bila premija, jer bi TSI 95 uz 6MT bilo sasvim ok. Tužno je da se TSI 95 u Audiju A1 nudi i u uz DSG7, ali, ne i sa 6MT. Dok je ove vlasti i tender igranke, za nas kupce u Srbiji svaka škoda ( posebno u ovom segmentu) će, na žalost, i… Pročitaj više »