1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo naredne godine predstavlja novi električni model
Volvo naredne godine predstavlja novi električni model
1

Volvo naredne godine predstavlja novi električni model

180
1
Podelite sa prijateljima:

Švedska marka će u martu 2021. godine prikazati svoj novi baterijski automobil. 

Predstavnici Volvoa insistiraju na tome da će ovaj proizvođač već 2025. godine okrenuti glavu od SUS motora u samostalnoj postavci, a da će do tada prodaja biti podeljena između plug-in hibrida i električnih vozila. Ambiciozni planovi, pogotovo ako se sagleda aktuelno stanje u gami ovog brenda.

Naime, Volvo u ovom trenutku ima samo jedan EV u svom portfoliju – i to električno izdanje modela XC40. Dakle, neophodno je da Šveđani u godinama koje su pred nama plasiraju nekoliko novih baterijskih modela ukoliko žele da ispune svoje zadate ciljeve.

Volvo je saopštio da će tokom narednog marta otkriti više detalja o svom daljem planu za elektrifikaciju, ali i da će tada predstaviti novi električni model. Za sada o budućem automobilu nema mnogo informacija. Ono što je poznato jeste da će koristiti CMA platformu, na kojoj je inače postavljen i električni XC40.

U razgovoru za ANE, šef Volvoa – Hakan Samuelson, kazao je da se o novom modelu neće govoriti sve do premijere. „Moraćemo da vas malo držimo u mraku, ali vam obećavam da se radi o veoma lepom automobilu“, kazao je Samuelson. On je dodao i da će novi model biti značajno aerodinamičniji od baterijskog XC40, mada s obzirom na „kockasti“ dizajn potonjeg, to neće biti mnogo težak poduhvat.

AutoRepublika 

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Uh, koliko su nam detalja saopštili … Sav sam uzbudjen od ovolikih novih spoznaja