1. Home
  2. MotoRepublika
  3. BMW Motorrad Concept 9cento (galerija)
BMW Motorrad Concept 9cento (galerija)
0

BMW Motorrad Concept 9cento (galerija)

380
0
Podelite sa prijateljima:

Ove godine na manifestaciji Concorso d’Eleganza Villa d’Este BMW Motorrad predstavlja svoju viziju budućnosti u motociklizmu. 

Predstavljeni koncept 9cento (izgovara se nove ćento), zapravo je spoj sportskih performansi i kapaciteta za duga putovanja. „Naš koncept treba da postigne balans između čini se nespojivih odlika. Kreirali smo motocikl koji isporučuje performanse koje naginju ka sportskim, uz udobnost i upotrebljivost. Sa ovim konceptom stvaramo jednu potpuno novu klasu“, rekao je šef dizajna BMW Motorrad, Edgar Hajnrih.

Hajnrih je dodao da prostim rečima koncept 9cento radi sve podjednako dobro, što je veoma bitno za buduće naraštaje motociklista. „Ako pogledate druge konceptualne motocikle retko ćete videti modele koji su spremni za proizvodnju, to nije slučaj sa 9cento. On je već sada potpuno upotrebljiv i praktičan“, dodao je Hajnrih.

Izgled konceptualnog 9cento nije lako opisati. U pitanju je motocikl futurističkog dizajna sa određenim sportskim odlikama. Posebno su interesantno uobličeni rezervoar, prednja svetla i ram. BMW ponosno ističe upotrebu laganih materijala kao što su aluminijum, ali i plastika ojačana ugljeničnim vlaknima koju BMW već neko vreme upotrebljava na svojim automobilima.

BMW Motorrad je doneo i novo rešenje postavljanja bočnih kofera na motocikl. Oni se kače po principu clip-on, no ispod repa motocikla nalazi se i snažan magnet koji dodatno učvršćuje vezu između bočnih kofera i samog motocikla. Na taj način se nakon skidanja kofera ne ruši bočni izgled ovog motocikla.

Bavarci nisu saopštili nikakve podatke povodom agregata koji pokreće ovaj interesantni koncept, ali je definitivno u pitanju SUS motor. Ovo je potpuno u skladu sa aktuelnom politikom BMW Motorrad koji su najavili da neće u skorije vreme praviti električne motocikle, već samo električne skutere.

(380)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments