1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen Ami spreman za sve terene! (GALERIJA)
Citroen Ami spreman za sve terene! (GALERIJA)
2

Citroen Ami spreman za sve terene! (GALERIJA)

674
2
Podelite sa prijateljima:

Citroenov mališan spremio se za off-road avanture. 

Francuska marka je preduzela hrabar potez kada je predstavila Ami, električni četvorocikl namenjen eksploataciji u urbanoj sredini. Sada su sa novim konceptom ponudili nešto drugačija – Ami za terensku vožnju.

Nekada davno, takva stvar bila je uobičajena za Volkswagen Bubu koja se često prerađivala u bagi varijante. Tako je i nazvan ovaj novi koncept – Ami Buggy. Vozilo izgleda mnogo drugačije od standardnog mališe, sve uz pomoć silnih off-road atributa, što sve čini da predstavljeni Ami bude daleko atraktivniji od standardnog izdanja.

Citroen je na ovom prototipu uklonio i vrata, a ukoliko dođe do nevremena može se postaviti nekakvo platno, kako bi se zaštitili vozač i suvozač od kiše. Takvo rešenje bilo je primenjeno i kod modela Mehari. Ono što nam se posebno dopada jesu nova sedišta sa daleko većim slojem sunđera, jer su upravo sedišta kod standardne verzije Amija bila predmet kritika u testu Perice Rajkovića. 

Francuzi nisu ništa kazali u vezi sa tehničkim specifikacijama oko pogonskog sklopa. Stoga verujemo da je reč o neizmenjenoj postavci, odnosno da ga pokreće jedan elektromotor snage 8 ks koji se napaja energijom iz baterije od 5,5 kWh. Maksimalna brzina kod standardne verzije iznosi 45 km/h, i takav Ami u stanju je da prevali 70 km. Citroen nije naveo ni da li je ovaj koncept uvod u nove, serijske varijante Amija, što je sasvim moguće…

AutoRepublika 

(674)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Može li ovo kod nas da se vozi bez dozvole? Hoće li biti uvoza?

BB

Kad vidim podnaslov i ovu lepojku na slikama i meni padaju ideje za „off- road“ avanture 😜😉