1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Kome treba Audi RS6 Avant kad je tu Alfa Romeo Stelvio Veloce…
Kome treba Audi RS6 Avant kad je tu Alfa Romeo Stelvio Veloce…
12

Kome treba Audi RS6 Avant kad je tu Alfa Romeo Stelvio Veloce…

8.11K
12
Podelite sa prijateljima:

…Tako barem očigledno smatra Kimi Raikonen. Finski vozač je imao godinu za zaborav iza sebe u nedavno završenoj sezoni Formule 1. U sedamnaest trka je samo dva puta osvajao poene i to tako što je oba puta završio kao deveti u Italiji, a sa četiri osvojena boda je završio tek kao šesnaesti u generalnom plasmanu. To je vozaču tima Alfa Romeo Racing Orlen ubedljivo najgori rezultat u karijeri, i predstavlja veliki pad u poređenju sa periodom od samo pre nekoliko godina kada se za volanom Ferrarija borio za šampionsku titulu.

Ali ona stara izreka kaže da tugu najbolje rešava trošenje novca, pa je popularni „Iceman“ odlučio da sebi kupi novi porodični automobil. U prošlosti je koristio Audijev legendarni karavan sa imenom RS6 Avant i 22-inčnim felnama „pod njim“, a sada se može pohvaliti krosoverom kompanije za koju vozi u najbržem svetskom ciklusu.

Naime, kupio je krosover Alfa Romeo Stelvio, ali dok su svi očekivali da će se opredeliti sa ekstremno izdanje sa značkom Quadrifoglio, Raikonen je zapravo izabrao civilizovaniji model Veloce. Dok bi se u slučaju performantnog modela ispod haube našao fantastični Ferrarijev motor sa šest cilindara, Veloce pokreće takođe fenomenalni 2,0-litarski turbobenzinac sa 280 konjskih snaga.


U zvaničnom razgovoru sa medijima, Raikonen je rekao da mu je drago da se naporna sezona završila i da želi da se fokusira na porodične obaveze sa suprugom i decom. Kaže da se odlučio za Veloce zahvaljujući visokom nivou bezbednosti, koji nudi automobil po snežnim putevima u rodnoj Finskoj, i smatra da je 280 „konja“ definitivno dovoljno za svakodnevnu vožnju.

Takođe hvali i pogon na sva četiri točka koji je u stanju da prebaci polovinu obrtnog momenta na prednje točkove ukoliko za tim postoji potreba. Izabrao je i model sa štikliranom punom listom opcionala u enterijeru, i sigurno mu neće faliti najmodernija oprema.


Raikonen međutim nije želeo da otkrije zašto ponovo nije izabrao fantastični RS6, koji je nedavno debitovao u potpuno novoj generaciji. Pokreće ga turbobenzinac sa osam cilindara koji isporučuje oko 600 „grla“ i pruža ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za samo 3,6 sekunde uz maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Pretpostavićemo da se Finac drži one čuvene logike koja otprilike kaže; „kako da očekujemo od javnosti da se opredeljuje za kupovinu modela iz game marke Alfu Romeo ako čovek koji zarađuje za hleb trkajući se njenim bolidom, ne želi da vozi nešto iz njene palete u slobodno vreme“.

S obzirom na to da smo testirali Stelvio pokretan baš tim dvolitarskim benzincem, možemo da potvrdimo da Raikonenu neće nedostajati vatre na točkovima.

AutoRepublika

(8112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Da li ga zanima neka zamena možda…?

BB

Za Mercedes B klase? 😂😂🤣🤣

Stari Dejan

Pa tako nekako, valjda će primetiti kvalitet. Ako mu je to previše „mejnstrim“ imam ja Mondea 😄

Don

🤭👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Miki

Jel ovo Don pisao?

Laki

Stelvio ima emociju a ne treba „rezati granu“ na kojoj sjedis racionalna odluka!

D_C

Kupio??? A vozi za Alfa Romeo Racing… Čisto sumnjam da ga je kupio…

moron

Odličan izbor.

Vladimir

Kakva lepotica od auta!Pravi razliku u odnosu na konkurenciju!

Vozač1

Jel uopće provozao ili samo sjedi u autu?

Don

Ne zna on da vozi. 🤥 Vidi Musa kakav si bibi trebao kupiti i sebi, a ne samo meni (online).

GARI

Ma, ti Finac si s’ pameću ot’šo u qratz!
Nemaš ti pojma o vožnji.
Pr’no si u čabar.