Dvadesetpetogodišnji stanovnik Tadžikistana Ismail, nije obratio pažnju na saobraćajne propise i nije dopustio pravo prvenstva prolaza pešacima koji su želeli da pređu raskrsnicu u blizini metro stanice Devijatkino. Jedan od pešaka koji su se našli na prelazu se osetio posebno ugroženim i besnim, pa je šutnuo taksi vozilo. To je iziritiralo vozača do te mere da je u sred raskrsnice zaustavio automobil i inicirao fizički obračun, pritom vadeći pajser iz putničke kabine.

„Argument“ koji je pešak imao pri ruci nije bio tako ubedljiv, što će reći da je čovek bio goloruk, ali su mu zato u pomoć pritekli i drugi prolaznici koji su razabrali šta se dogodilo, pa su podržali pešaka a ne nepažljivog i bahatog vozača taksija. Kao rezultat svega, nekoliko pešaka je nasrnulo na sada već nesrećnog Tadžikistanca.

Šta se dalje zbilo, nije baš najjasnije, ali je sigurno da je celo vreme trajanja fizičkog sukoba, taksi vozilo stajalo po sred raskrsnice, i to sa ženskom osobom u kabini, koja je očito bila korisnica usluge. Povrh svega, nastao je i saobraćajni kolaps.

Rasplet događaja je tek moguće opisati kao „šou živi“. Neki treći prolaznik je propratio šta se sve izdogađalo i jednostavno seo za volan taksija, odbacio damu na lokaciju gde je poželela, a kasnije ostavio vozilo na neimenovanoj lokaciji za koju javnost zna jedino da je reč o obeleženoj parking površini. Policija sada traga za prestupnikom, mada ga mnogi i ne doživljavaju baš tako.

AutoRepublika