1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault Megane stiže 2022. godine?
Novi Renault Megane stiže 2022. godine?
5

Novi Renault Megane stiže 2022. godine?

1.63K
5
Podelite sa prijateljima:

Francuski mediji pišu o dolasku nove iteracije popularnog hečbeka, i to na jesen 2022. godine. 

Već duže vreme se govori odnosno piše o sudbini Meganea. Nakon inicijalne objave plana za štednju Renaulta, brojni strani stručni portali proglasili su Megane „mrtvim modelom“. No, dolazak Luke de Mea na čelo francuskog proizvođača doneo je neke promene i iznenađenja.

Po svemu sudeći, De Meo neće dozvoliti povlačenje iz popularnog C segmenta, niti će Megane preći u isključivo električne modele. Tako bi francuski heč trebalo da opstane na tržištu, šta više, dobio bi i potpuno novu generaciju.

Ovakav razvoj događaja bio bi potpuno logičan, jer je jasno da Megane i dalje ima šta da kaže na tržištu. Renault je napravio odličan posao sa aktuelnim izdanjem, a da i dalje imaju „sluha“ za tržišta koja nisu na nivou najrazvijenijih u Evropi, pokazali su sa zadržavanjem sedan izdanja ovog modela.

Dakle, na jesen 2022. godine trebalo bi da vidimo novo izdanje Meganea. Francuski automobilski novinari pišu da će peta generacija u vizuelnom smislu biti evolutivni iskorak naspram trenutnog modela. No, ovo treba uzeti sa dozom opreza, jer se Renault nikada nije plašio da napravi drastičnu razliku pri smeni generacija kod svog automobila iz C segmenta.

Elektrifikacija bi trebalo da bude ključna reč za nadolazeći četvorotočkaš. Stručni portali iz Francuske navode da će novi Megane posedovati nekoliko elektrifikovanih pogonskih sklopova, i da će u ponudi biti najmanje jedan klasičan hibrid i jedan plug-in hibrid. SUS motori će preživeti u ponudi, bar oni benzinski…

Što se tiče dizel pogonskih jedinica, veruje se da će ih Renault zadržati u ponudi za verziju koje su namenjene flotnim kupcima, ali i da postoji šansa da Megane u limuzinskom izdanju ipak ostane dostupan sa dizelaškim agregatom koji bi mogao biti potpomognut sistemom blagog hibrida zarad smanjivanja emisije štetnih gasova.

To je ipak sve još uvek pod znakom pitanja, jer su se nedavno pojavile glasine da će Megane Sedan nestati nakon aktuelne generacije. Ipak, u poslednje vreme se pojavio još jedan trač, a to je da će Megane dobiti i verziju sa uvećanim klirensom koja bi trebalo da koketira sa SUV segmentom.

Podsetimo, Megane mk4 je na tržištu više od pet godina i vreme je da se počne sa radom na nasledniku.

AutoRepublika

(1627)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Aktuelni megan mi je izuzetno lep od prvoga dana (posebno u karavanskom izdanju).
Nadam se da će tako biti i sa naslednikom.

YugoFlorida

Jedan od najboljih modela koji se može danas kupiti u C segmentu. Lep dizajn, dobri motori, a što je najvažnije, vrlo pristupačna cena.

J4ZZ3R

Lep je bez daljnjeg, ALI pozadi bas nema mesta

BB

Zbog to detalja nije moj…

Renault Terminator

Najbolji i najbrzi auto u klasi.