1. Home
  2. Vesti
  3. Proizveden je poslednji Pagani Huayra Roadster
Proizveden je poslednji Pagani Huayra Roadster
0

Proizveden je poslednji Pagani Huayra Roadster

296
0
Podelite sa prijateljima:

Posle tri godine proizvode i tačno stotinu stvorenih primeraka, Pagani stavlja tačku na karijeru svog čuvenog modela Huayre u kabriolet izdanju. 

Pagani je potvrdio da je poslednja jedinica izašla iz fabrike u Modeni i da je na putu ka svom novom vlasniku. Horacio Pagani je u izjavi za medije kazao da je čovek koji je kupio ovaj poslednji primerak veliki obožavalac Paganijevih automobila, te da nije uspeo da dođe do nekog od svega stotinu vozila za kupe varijantu Huayre.

Dakle, lep kraj za Huayru Roadster jer odlazi u ruke pravog obožavaoca remek-dela koje godinama unazad stvara Paganijeva kompanija. U međuvremenu, Paganijevo razvojno odeljenje je veoma zauzeto.

Potrebno je istaći da je Pagani očito ubrzao proizvodnju svojih vozila. Za seriju od 100 primeraka Huayre u kupe verziji bilo im je potrebno čak sedam godina, od 2011. do 2018. godine. Dok su kompletnu seriju kabrioleta izradili za tri godine…

Ovaj proizvođač hiperautomobila planira da do kraja tekuće godine predstavi novi model – Huayru R, vozilo o kojem se zna veoma malo, a prema poslednjim glasinama trebalo bi da razvija više od 900 konjskih snaga. Ujedno, Paganijevi inženjeri već rade na stvaranju naslednika za Huayru, jer će pomenuta R verzija biti poslednji izdanak uspešnog modela.

AutoRepublika 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments