1. Home
  2. Video
  3. Mercedes-AMG GT 63 S je novi rekorder Nirburgringa! (VIDEO)
Mercedes-AMG GT 63 S je novi rekorder Nirburgringa! (VIDEO)
0

Mercedes-AMG GT 63 S je novi rekorder Nirburgringa! (VIDEO)

3.93K
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes se vratio na tron sa svojim GT 63 S i smaknuo Porsche Panameru. Panamera je bila rekorder tri meseca pre nego što je „trokraka zvezda“ preuzela opet broj 1. po pitanju najbržeg brzog kruga na Ringu. 

Za volanom Mercedesove zverke našao se razvojni inženjer Demijan Šefert, koji je sa ovim automobilom postavio dva brza kruga i oba su bila brža od onoga što je uradio Porsche sa Panamerom. Šefert je postavio vreme od 7:23.009 i 7:27.800 minuta.

Mercedes ističe da je voženi primerak u potpunosti standardno vozilo koje potrošači mogu kupiti. Dakle, pod haubom je potentni 4,0-litarski V8 agregat koji isporučuje 639 ks i 900 Nm. Snaga se na sve točkove prenosi putem devetostepenog automatskog menjača.

Prevedeno u performanse, Mercedes-AMG GT 63 S u stanju je da ubrza do „stotke“ za svega 3,2 s, dok maksimalna brzina iznosi velikih 315 km/h.

Pogledajte kako je izgledalo Mercedesovo obaranje rekorda:

(3925)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments