1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Navara napušta Evropu
Nissan Navara napušta Evropu
4

Nissan Navara napušta Evropu

328
4
Podelite sa prijateljima:

Japanski pikap od sledeće godine više neće biti dostupan na Starom kontinentu. 

Segment pikap kamioneta nije naročito razvijen u Evropi, a od sledeće godine imaće još jednog pripadnika manje. Nissan, koji je dugo prisutan u ovoj klasi, više neće nuditi Navaru evropskim kupcima. Šta više, japanski brend će zatvoriti svoju fabriku u Barseloni naredne godine, a kako se ovde proizvodi Navara, jasno je da joj je sudbina zapečaćena u ovom delu planete.

Nissan je potvrdio da neće uvoziti pikap model iz neke od drugih fabrika koje ga proizvode širom sveta. Podsetimo, Navara se montira i u Kini, Tajlandu, Meksiku, Argentini… Da je stigao kraj puta za evropsku varijantu ovog četvorotočkaša moglo se naslutiti kada je restilizovana verzija predstavljena tokom prošle godine, ali nije prikazano izdanje za Stari kontinent.

Aktuelna evropska Navara na tržištu je od 2015. godine, i u prve dve godine došla je do 50.000 kupaca. Ova iteracija pikapa ujedno je bila i donor za dva vrlo bliska rođaka – Renault Alaskan i Mercedesovu X klasu. Dok je Renault koliko-toliko i ostvario neki komercijalni uspeh sa Alaskanom, X klasa je doživela potpuni debakl.

Kako se Navara i Alaskan proizvode u istoj fabrici u Barseloni, izvesno je i da će francuski pikap otići u istoriju, jer je teško da će Renaultu biti rentabilno da ga samostalno montira u nekom od svojih pogona.

Nissan još nije potvrdio kada će zvanično prestati prodaja Navare u Evropi, ali se očekuje da će to biti početkom naredne godine.

AutoRepublika 

(328)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pokoj joj duši …

Branko

Nije Nissan jedini; limit za penale je 147 g/km, a prosječan pick-up ima oko 250 g/km, tako da… onaj tko ostane, poskupit će za 15-20 hiljada EUR.

moron

Tih 147 grama … Gde je to tačno limit, u kojoj zemlji? Ili je to za EU ? Zar to nije na nivou nacionalnih zakonodavstava ?

eUp!

Evo za 2020.

Auto 95gr/km, kombi 147gr/km CO2.

https://ec.europa.eu/clima/policies/transport/vehicles/regulation_en

Izmenjeno 2 godine pre od strane eUp!