1. Home
  2. Vesti
  3. SEAT Tarraco na testu „severnog jelena“ (VIDEO)
SEAT Tarraco na testu „severnog jelena“ (VIDEO)
2

SEAT Tarraco na testu „severnog jelena“ (VIDEO)

488
2
Podelite sa prijateljima:

SEAT Tarraco, novi sedmosed španske marke, na Euro NCAP testu je nadmašio Mercedes-Benz B klase. Dakle, bezbednost na nivou. Međutim, bio je prilično „jogunast“ prilikom testa „severnog jelena“ pri brzini od 77 km/h.

Prvi pokušaj, kako sugeriše naziv publikacije, održan je pri brzini od 77 km/h. Bez prethodnog upoznavanja s načinom na koji automobil reaguje prilikom nagle promene smera, ovaj ispit može biti prilično opasan. Tarraco nije demonstrirao bilo kakve rizične karakteristike koje se tiču upravljivosti ali se gotovo zaustavio.

Elektronska kontrola stabilnosti je značajno intervenisala angažujući kočnice da bi se usporilo vozilo, tako da je SEAT iz poslednjih čunjeva izašao s brzinom od samo 15 km/h. Može se reći da se praktično zaustavio bez da je vozač koristio kočnicu.

Da li je to loše? Pa, jeste, jer treba uzeti u obzir da je „test severnog jelena“ kreiran tako da simulira situaciju izbegavanja prepreke u voznoj traci brzim ulaskom i izlaskom iz suprotne trake. Nakon toga, vozač je uvideo da pri 74 km/h i uz „tečnije“ pokrete volana, Tarraco iz niza čunjeva izlazi pri brzini od 40 km/h.

Slični rezultati su postignuti i tokom slaloma. Bilo je nemoguće da se svi prođu brzinom od 75 km/h. Test vozač je takođe primetio da je ishod bio identičan kako u Sport, tako i Comfort režimu vožnje, uprkos adaptivnom sistemu ogibljenja. Jedina razlika je bila u tome što je u Sportu volan pružao osetno „teži“ osećaj. ESP bi u svakoj situaciji oduzimao brzinu ukoliko bi osetio preterano agresivan upliv vozača, da bi osigurao da se SEAT „teške kategorije“ ne prevrne.

Da podsetimo, Tarraco poseduje 5+2 konfiguraciju sedenja a sestrinski modeli su mu VW Tiguan Allspace i Škoda Kodiaq, s kojima deli i motorizaciju. Na testu je bio prisutan model s dvolitarskim TDI motorom sa 150 ks.

AutoRepublika

Izvor: km77.com via YouTube

(488)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Једини ауто сем Суперба и Пасата у које сам као човјек ушао и изашао на сајму .

Balkanboj

A sa druge strane medalje Opel Grandland sa 81km/h koji je bukvalno proleteo i pritom postideo mnoge limuzine višeg segmenta.