1. Home
  2. Vesti
  3. Beograd je na vodi, ali će Opel biti na vodoniku (SMAJLI)
Beograd je na vodi, ali će Opel biti na vodoniku (SMAJLI)

Beograd je na vodi, ali će Opel biti na vodoniku (SMAJLI)

315
2
Podelite sa prijateljima:

Baš danas kada smo se bavili razdorom, međusobnim neslaganjem nemačkih proizvođača u pogledu toga koji pogonski sklop je u konstrukcionom smislu rešenje sutrašnjice, stiže vest kako Opel očekuje da testira prvi prototip vodoničnog vozila u 2021. godini, na koji način u ovom polju postaje „ovan predvodnik“ među markama pod kontrolom galske PSA grupacije.

Dakle, Opel je u fazi priprema za svoju zelenu budućnost, a u tom kontekstu se planira i lansiranje mnogobrojnih elektrifikovanih vozila. Počev od 2021. godine, proizvođač s amblemom zalomljene munje se priprema da debituje s ni manje – ni više, nego devet plug-in hibridnih ili čisto električnih modela, uključujući i komercijalne četvorotočkaše. Šef Opela Mihael Lošeler je pride naglasio kako je njegova kompanija u stanju da odreaguje brzo na impulse s tržišta, za razliku od mnogih drugih kojima je neophodna „večnost i po“ da ispune porudžbine koje se tiču elektrifikovanih vozila.

Tranzicija ka elektromobilnosti s Opelovim amblemom, neće teći samo preko litijum-jonskih baterija, već će se brend okušati, kako se Lošeler poverio kolegama iz lista Frankfurter Allgmeine Zeitung, i na polju nove generacije vozila s vodoničnim gorivnim ćelijama. Prvi vodonični model će biti porodični automobil, nalik Zafiri, i videćemo ga naredne godine.

Inače, treba znati, to jest znalce podsetiti da vodonik nije nikakva novina za Opel, koji je već bio uključen u projekte s ovim pogonskim gorivom, dok je bio pod patronatom američkog General Motorsa, i to kroz projekat Hydrogen4. Ovog puta, Opel se koristi mogućnostima koje donosi pripadnost PSA grupaciji, na koji način je omogućen rad na malim porodičnim, kao i vodoničnim vozilima.

Ako prvi primerci vozila sa FCEV tehnologijom budu iz segmenta lakih komercijalnih četvorotočkaša (Citroën Jumpy, Peugeot Expert, Opel Vivaro), onda će premijera porodičnog automobila biti događaj bez presedana.

AutoRepulika

(315)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Opel bio vidovit… Odavno se priprema za elektriku, već sto godina ima znak munje

moron

Hajde da i to vidimo 🙂