1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen zabeležio pad prodaje u martu
Volkswagen zabeležio pad prodaje u martu
0

Volkswagen zabeležio pad prodaje u martu

132
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka saopštila je da je u martu prodala za 7,2% manje vozila nego za isti mesec prošle godine. 

Ipak, u Volkswagenu nisu preterano zabrinuti, a posebno ih raduje rast prodaje u SAD. Ipak, dobra prodaja u  Severnoj Americi (+6,4%) nije bila dovoljna da se nadoknade gubici na ostalim frontovima. U Evropi je VW prodao manje vozila za 3,5% u odnosu na prošlu godinu, u Kini je pad prodaje iznosio 10%, a loš rezultat zabeležen je i Južnoj Americi (-12,7%).

Na Starom kontinentu Volkswagen je ukupno u martu isporučio 183.200 automobila. Pad prodaje objašanjavaju nedostatkom kapaciteta za proizvodnju benzinskih motora, za kojima trenutno vlada velika potražnja. Zapadna Evropa ostaje srž prodaje nemačkog brenda, s obzirom na to da je u ovom regionu završilo čak 160.000 vozila. Ostalih 23.000 otpadaju na ostatak kontinenta, a Volkswagenova pres služba ističe dobar rezultat u Rusiji gde je u martu prodato 8.500 „narodnih“ automobila.

Naravno, najvažnije tržište u Evropi ostaje domicil – Nemačka. U toj zemlji VW je u martu isporučio 52.700 vozila, uz pad prodaje od 3,2%. Dakle, gotovo trećina kupaca Volkswagena u Evropi nalazi se u Nemačkoj.

U SAD kupci su pazarili za 14% više vozila nemačkog brenda u martu nego lane, a ukupan broj kupljenih primeraka iznosi  37.100. Uopšteno, Volkswagen je indeksirao rast prodaje u Severnoj Americi za 6,4%, a ukupan broj prodatih vozila je 53.700. Interesantno je da više od polovine isporučenih automobila otpada na modele Tiguan i Atlas.

Južna Amerika beleži snažan pad prodaje od 12,7%. U ovom regionu VW je isporučio 35.800 automobila, od čega je 27.200 završilo u Brazilu koji je ujedno i najveće tržište ovog dela sveta.  Pogotovo je zabrinjavajuć podatak o padu prodaje od čak 49% u Argentini, gde je Volkswagen u martu dostavio svega 5.000 vozila.

Region Azija-Pacifik, koji se smatra za najbitniji, takođe je ostvario lošiji komercijalni uspeh nego prošle godine (-10%). Tokom proteklog meseca nemačka marka dostavila je ovde 258.100 automobila, od čega je čak 242.900 završilo u Kini. Volkswagen predviđa da će se pad prodaje vozila u Kini nastaviti i u aprilu.

Ukupno, nemački brend prodao je u martu na globalnom nivou 542.700 automobila, dok je u prvom kvartalu do novih vlasnika stiglo 1.456.400 primeraka.

AutoRepublika 

 

 

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments