1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Sportage – najava nove generacije
Kia Sportage – najava nove generacije
6

Kia Sportage – najava nove generacije

2.28K
6
Podelite sa prijateljima:

Peta iteracija Kijinog popularnog SUV-a trenutno je u razvoju, a digitalni renderi ukazuju na to kako bi ona mogla da izgleda. 

Debi nove generacija Sportagea je zakazan za april 2021. godine. Veruje se da će novitet položiti nade u futuristički dizajn, naprednu tehnologiju, a elektrifikacija se sada čini gotovo neizbežnom.

Kia želi da novi Sportage ostane jeadn od stubova tog brenda u Evropi. No, sprema se i radikalna promena kada je reč o dizajnu. Primena futurističkog stila je već očekivana, ali se očekuju i izmene u formama samog automobila. Tako će nova generacija dobiti nešto izraženiju liniju padajućeg krova, mada je teško poverovati da će Sportage preuzeti u potpunosti kupeoliki izgled.

Veruje se i da će enterijer biti drastično drugačiji od onoga što možemo videti kod aktuelnog modela ovog korejskog SUV-a. Sigurno je da ćemo u kabini videti najmanje dva displeja, od čega će se jedan koristiti za upravljanje informativno-zabavnim sistemom, dok bi drugi trebalo da tumači ulogu digitalne instrumentalne table.

Aktuelna Kia Sportage

Kada je reč o paleti motora, ovde se očekuje pravo šarenilo. Kia navodno priprema niz tradicionalnih SUS motora koji će koristiti pomoć blagog hibridnog sistema. Ali, to nije sve što se tiče elektrifikacije, jer će u ponudi biti i klasični, kao i plug-in hibrid. Pored svega toga, Kia planira da plasira i potpuno električno izdanje novog Sportagea.

Kao što smo rekli, debi nove iteracije Kijinog aduta zakazan je za april naredne godine. Kia će početi sa proizvodnjom u drugom kvartalu 2021. godine, a prvi primerci naći će se u izložbeno-prodajnim salonima sledećeg leta.

AutoRepublika 

Fotografije: kolesa.ru

(2284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

a nekima je multipla ruzna bila?

moron

Vauuu, kakva prednja svetlosna grupa …

Lala

Maska kao usta Predatora.
Ako se neko seća.

s mile

like predator, do not like new KIA spotage 😉

Laki

Naprijed Cadilac ili ?

BB

A kad će da mu stave masku u ovu rupu?