1. Home
  2. Video
  3. Ovo je novi najbrži serijski automobil na svetu, SSC Tuatara dostigla 532,7 km/h!!! (VIDEO)
Ovo je novi najbrži serijski automobil na svetu, SSC Tuatara dostigla 532,7 km/h!!! (VIDEO)
0

Ovo je novi najbrži serijski automobil na svetu, SSC Tuatara dostigla 532,7 km/h!!! (VIDEO)

4.48K
0
Podelite sa prijateljima:

SSC je i zvanično oborio rekord za najbrži serijski automobil sa modelom Tuatara. Ova električna „zverka“ uspela je da dođe do neverovatnih 532,7 km/h, dok joj je prosečna maksimalna brzina za dva ataka na rekord iznosila 508,7 km/h! 

Nakon prethodnih tvrdnji niza medija da je Tuatara uspela da postavi novi rekord, sada imamo i zvaničnu potvrdu, i to u vidu snimka. YouTube kanal TopGeara objavio je video sa novim dostignućem.

Za razliku od Bugattija, koji je sa Chironom obavio samo jedan „juriš“, SSC (Shelby SuperCars) učinio je dva ovakva sprinta, kao što je to i bila praksa pre nego što ju je francuski proizvođač poremetio.

SSC Tuatara je postavila rekord na zatvorenom putu u Nevadi, na istoj lokaciji gde je taj podvig napravio i Koengisegg 2017. godine sa modelom Agera RS.

Za volanom Tuatare našao se britanski vozač Oliver Veb, koji je u drugom pokušaju stigao do sumanutih 532,7 km/h! Verovali ili ne, ali Veb tvrdi da ovo nije gornji limit automobila. „Tokom poslednjih pet sekundi, automobil je uspeo da poveća brzinu za 30 km/h“, rekao je Veb, uz opažanje da ih je vetar sprečio da dostignu pun potencijal ovog fenomenalnog vozila.

Podsetimo, Tuatara koristi 5,9-litarski V8 agregat sa čak 1.350 konjskih snaga (1.750 “konja” na E85 benzinu), a snaga se na zadnje točkove prenosi putem sedmostepenog automatskog menjača.

Kakve performanse pružaju navedene brojke, najbolje se može videti iz priloženog:

AutoRepublika 

(4479)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments