1. Home
  2. Video
  3. Ford Bronco zvanično dolazi u Evropu u ograničenoj seriji
Ford Bronco zvanično dolazi u Evropu u ograničenoj seriji
8

Ford Bronco zvanično dolazi u Evropu u ograničenoj seriji

241
8
Podelite sa prijateljima:

Jedan od najprepoznatljivijih modernih Fordovih proizvoda, „vaskrsli“ Bronco, zvanično će se prodavati u Evropi. Pridružiće se Mustangu i Exploreru kao modelima dizajniranim i sklopljenim za američko tržište dostupnim i na Starom kontinentu. Mi smo redovno izveštavali o Broncou, tekstove možete potražiti u opciji za pretragu na našem portalu.

Terenski automobil će se naći u salonima Forda s ove strane Atlantika od kraja sledeće godine. Ovo je sigurno odlična vest za evropske ljubitelje terenaca.

Ali, loša vest je da će se Bronco prodavati u Evropi u „strogo ograničenom broju“, iako se ne zna šta to tačno znači. Ono što se sa sigurnošću zna je, međutim, da će robusni SUV biti dostupan samo na evropskim tržištima sa volanom na pravoj (levoj, da ne bude zabune) strani, od trećeg kvartala 2023. godine.

To znači da Ujedinjeno Kraljevstvo, Kipar i Malta neće imati mogućnost zvanične kupovine.  Kompanija sa znakom plavog ovala prikazala je Bronco tokom Salona automobila u Sofiji 2022. prošlog meseca, što je podstaklo spekulacije o njegovom potencijalnom lansiranju u Evropi.

„Bronco je Fordov najčvršći i najsvestraniji terenski automobil, a nova generacija spaja DNK originala sa najnovijim tehnologijama upravljanja pri terenskoj vožnji i širokim spektrom dodatne opreme kako bi stvorila novu ikonu terenske vožnje“, govori Matijas Ton kao glavni inženjer pri sektoru za uvozna vozila u evropskoj diviziji Forda.

Dodatno je prokomentarisao situaciju i sledećim rečima: „Posle ogromnog uspeha novog Broncoa u SAD-u, oduševljeni smo što donosimo deo avanturističkog duha našim kupcima u Evropi.“

Ford nije spreman da otkrije bilo kakve tehničke pojedinosti u vezi specifikacija Broncoa za Evropu. Proizvođač samo kaže da će se prodavati isključivo kao vozilo sa četvoro vrata, ali nema informacija o nivoima opreme i cenama.

Poznato je, međutim, da će standardna oprema uključivati, između ostalog, i premijum audio sistem Bang & Olufsen sa deset zvučnika i pojačalom, kameru koja pokriva površinu od 360 stepeni oko samog četvorotočkaša i ekran od dvanaest inča za multimedijalni sistem koji je kompatibilan za interfejskom Apple CarPlay i Android Auto.

Što se tiče terenskih sposobnosti, Ford kaže da će Bronco doći u Evropu sa standardnim zadnjim diferencijalom sa zaključavanjem i opcionim prednjim diferencijalom sa blokadom i sistemom za odvajanje prednjeg stabilizatora. Takođe postoji izbor između dvobrzinskog elektronskog prenosnog kućišta i dvobrzinskog elektromehaničkog prenosnog kućišta.

Ford takođe obećava da će biti dostupan širok izbor dodatne opreme za Bronco. To uključuje poboljšane sisteme osvetljenja, zadnji šator, krovni šator, bočne tende, krovne šine i namenske nosače za skije, bicikle i krovne kutije.

Pogledajte i video zapis…

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Najavljena je samo verzija sa 4 vrata. Ostaje pitanje motorizacije. Evropa tesko da moze da svari 2.3 i 2.7 benzinske turbo motore, ali…ako ujka Sem kaze da mora 2.7, onda nema vrdanja.

Bungi

Ma može i benzinski 2.7 , samo što će on prvom prilikom napolje i na njegovo mjesto će doći 2.0 tdci, poznati znanac iz Mondea.Lada Niva 1.7 benzinka, potroši 16 litara čim je upališ , koliko li tek suče 2.7 benzinac turbo.???

Iznogud Časni

Kako misliš da tek dolazi, pa u cemu sam ja onda sjedio u salonu?!?

Iznogud Časni

Moguće, pa evo par Zapažanja. Lijepa neka plava boja karoserije a sjedala su u istoj boji kao i sva plastika u unutrašnjosti. Sjedala su kombinaciji te plave koze a na mjestima gdje ae dosta habaju je alkantara u sivoj boji. Kad sjedneš djeluje da su razvukli fiestu ali nije isto, pogled kroz vjetrobran otkriva ravnu haubu motora pa je uživancija gledati . Prostora ima u svim smjerovima a cijena je 60 000€

Yankee

Verovatno u Exploreru. Ili mozda Bronco Sportu.

Iznogud Časni

Tako je, Ford bronco sport 1st edition, 2 l, 253 ks, 59990€