1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se (skoro) nov Nissan Skyline GT-R R34
Prodaje se (skoro) nov Nissan Skyline GT-R R34

Prodaje se (skoro) nov Nissan Skyline GT-R R34

54.54K
3
Podelite sa prijateljima:

I vrapci na granama znaju da je Nissanovo izdanje modela GT-R jedan od ultimativnih sportskih automobila u istoriji. Bez obzira da li pričamo o današnjem samostalnom modelu, ili o onima kada je bio opcija na kupeu Skyline, GT-R privlači veliku pažnju i poštovanje od strane svih ljubitelja automobila, pa čak i od onih koji ne vole preterano „Japance“.

Današnja generacija je svakako najbolja s impresivnim performansama, ali ako bi morali da biramo najpoželjniju izbor bi svakako pao na petu u nizu, onu koja se proizvodila od 1999. do 2002. godine. Ovaj automobil je bio izuzetno popularan u tjunerskom svetu i pre nego što ga je glumac Pol Voker proslavio u serijalu filmova „Fast & Furious“, a jedan s(p)retnik sa izuzetno dubokim džepom sada ima priliku da kupi praktično novi model.


Reč je o GT-R-u iz 2002. godine koji je do sada prešao svega 362 kilometara. Nepoznato je da li je prethodni vlasnik kupio automobil i onda „zaboravio“ na njega, ili je ipak vožen samo u specijalnim prilikama. Sajt JDM Expo, na kojem se oglas nalazi, nije podelio takve informacije sa nama, ali kaže da poseduje sertifikat japanske agencije za inspekciju automobila (JEVIC – Japan Export Vehicle Inspection Center) i da je kilometraža tačna.


Ako originalno perfektno stanje nije dovoljno da bi privuklo pažnju, onda je potrebno spomenuti da je reč o specijalnom izdanju nazvanom Spec II Nur po čuvenoj nemačkoj stazi Nirburgring. Nissan je proizveo samo 718 primeraka, a odlikuje ih veći turbo punjač, zatim modifikovano ogibljenje i bolje kočnice.

Kao i svaki drugi GT-R ove generacije, ispod haube se krije 2,8-litarski turbobenzinac u konfiguraciji sa šest linijskih cilindara. Nissan je reklamirao snagu na 276 „konja“ prema limitirajućem japanskom zakonu iz navedenog perioda, ali se veruje da je slagao javnost za oko 60 „grla“.

Prema fabričkim podatcima ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h je iznosilo 4,6 sekunde uz maksimalnu brzinu limitiranu na 250 km/h, ali kao što znamo snaga GT-R-a nikada nije ležala u vožnji na pravcu već na stazama.

Naravno, ovakvo zadovoljstvo nikako ne može da bude jeftino, a cena od čak 485.000 američkih dolara je verovatno šokirala i najveće ljubitelje Nissana. Možda najviše iz razloga što je konkretan GT-R star „samo“ 18 godina, što znači da se u većini država još ne vodi kao klasični automobil, pa samim tim izvan Japana nije dozvoljen za vožnju u saobraćaju.

Ipak, sumnjamo da će nekome to zasmetati pošto će vrednost u budućnosti samo nastaviti da raste.

AutoRepublika

(54543)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
lazic

hocu da kupm ovaj automobil

Aleksandar

Isto

luka

isto