1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ford Bronco star 29 godina i isto toliko prevaljenih milja, prodat za 90 hiljada dolara
Ford Bronco star 29 godina i isto toliko prevaljenih milja, prodat za 90 hiljada dolara

Ford Bronco star 29 godina i isto toliko prevaljenih milja, prodat za 90 hiljada dolara

224
9
Podelite sa prijateljima:

Ako ste pratili automobilsku industriju u poslednjih nekoliko meseci, onda ste sigurno čuli da se Ford Bronco vratio na tržište nakon 24-godišnje pauze. Dobio je odlične ocene medija i već sada je jasno da će Ford na njemu zaraditi ogromne sume novca. Naime, američki gigant je već prikupio preko 250.000 narudžbi, što nam govori da ako želite novi Bronco, šanse su izuzetno velike da ćete morati čekati i po nekoliko godina na jedan od njih.

Pa koja je onda alternativa? Na sreću, klasične generacije terenca, koje su se proizvodile od 1966. do 1996. godine, su izuzetno popularne kao klasična vozila i internet je gotovo preplavljen ponudama. Publiku najviše interesuje prva generacija (1966.-1977.), ali prethodnih godina i noviji modeli su postali izuzetno popularni. Jedan od njih, onaj iz 1991. godine, je upravo prodat za čak 90.000 američkih dolara, čime je verovatno rekorder među novijim modelima.

 

Bronco iz 1991. godine je deo četvrte generacije, a spomenute godine je prodato 25.001 primeraka. To je ujedno bila poslednja godina za ovaj model, pošto je osvežena verzija stigla već 1992. godine. Razlog za izuzetno visoku cenu leži u podatku da na satu trenutno stoji cifra od samo 29 milja (46 kilometara).

Kako piše u oglasu, terenac je prodat preko izložbeno-prodajnog salona Fallon Ford u najvećem gradu američke savezne države Ilinois (to bi bio Čikago), a kupila ga je firma Big Toy Storage iz susudne države Viskonsin. Nakon što je Bronco isporučen novom kupcu, parkiran je u hangaru sve do 2020. godine iz nama nepoznatih razloga, a pre sadašnje aukcije, na kratko ga je posedovao privatnik iz Mičigena.

 

Kao što se očekivalo, Bronco je u sasvim besprekornom stanju i izgleda kao da je upravo napustio proizvodnu traku. Kao i svaki drugi terenac marke Ford, zadnji deo krova je proizveden od stakloplastike i lako se skida, čime se zapravo dobija kabiolet. XLT paket opreme zauzima neku sredinu ponude, a zanimljivo je da vlasnik nije štedeo na opcijama.

Primera radi, ogibljenje je takozvano „Heavy Duty“, što znači da je ojačano kako bi bilo prilagođeno zahtevima vožnju na teškim terenima, a neterijer odlikuje klima uređaj, tempomat, centralna brava, prozori na dugme i grejač zadnjeg prozora. Tokom 1991. godine sva spomenuta oprema je bila opciona i koštala je vlasnika 21.125 dolara, što iznosi nešto više od 40.000 najmanjih zelenih novčanica u današnjoj vrednosti novca.


Ali koliko god da je oprema impresivna, toliko ono šta se nalazi ispod haube razočarava. Tu se krije zastareli 4,9-litarski benzinac u konfiguraciji sa linijskih šest cilindara. Razvija svega 145 konjskih snaga i činio je samo dno Broncove ponude, koje je malo koji kupac izabrao.

Većina njih se odlučivala za jedan od V8 agregata, kao što su 5,0-litarski sa 185 „konja“ i 5,8-litarski sa 210 „grla“. Petostepeni manuelni menjač je takođe izuzetno redak, pošto je automatik s četiri brzine i pogonom na sva četiri točka bio više po ukusu „Jenkija“.


Možda nije moćan ili opremljen kao Bronco iz 2020. godine, ali nema sumnje da je ovaj specijalni primerak star 29 godina ređi, i da će privlačiti još veću pažnju svojom pojavom.

AutoRepublika

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Koji je veci krs,ovaj Sevi Swarcov ili taj Ford😁?
https://youtu.be/5cWwgoBWo_o

Yankee

Ma sta bi ljubitelj Renaulta znao o pravim terencima? ;)))

Renault Terminator

Moj „pravi“ terenac zamisljam potpuno drugacije od ove dve skule😁.

Yankee

Verovatno nesto tipa Renault Captur?

Renault Terminator

Hahah…ma kakav Captur,Kadjar..
https://youtu.be/YRlJBT0vxv4

Yankee

Sto bi rekao Ken Miles u Ford v. Ferrari, „mislio sam da imamo isto misljenje o svabama“ … Razocarao si me sad … ;)))

Renault Terminator

I ovaj spada tu naravno.Ali Puch je na prvom mijestu.To je Austrijanac,ne Svabo.Austrijanci ne vole da se porede sa Svabama (Njemcima).Oni sebe smatraju da su veci Germani od Njemaca.Ja mislim da grijese,prosto po govoru,Njemci puno ljepse pricaju Njemacki nego Austrijanci,Austrijanci tu nesto frfljaju i onaj ko zna Njemacki jako dobro zaboli ga glava dok ih razumije sta kaze a mi koji pricamo slabije Njemacki neka nam je Bog u pomoci…al ajd sad ti sad Austrijancima to objasni..

https://youtu.be/WVv9L4SUeDk

Yankee

Znaci Austrijanci su svabe na kvadrat … pa onda su jos gori od samih svaba, zar ne?

Renault Terminator

Nama u istoriji nisu bili dobri ni jedni ni drugi..znas i sam…ali ako se pogleda danas Austrija i Njemacka razlike ipak ima.Austrija je vojno neutralna zemlja,Njemci su u Nato-u.Austrija je priznala Kosovo kao i Njemacka ali za vrijeme agresije na SRJ nije dozvolila Nato-u koriscenje svog vazdusnog prostora za izvrsavanje agresije na SRJ. Njemacka je ucestvovala u Nato agresiji na SRJ za razliku od Austrije koja nije.Njemacki vojnici su opet na istoku sa zeljom da izbiju na Rusku granicu.Austrijske vojske nema nidje u Svijetu,sem u samoj Austriji.Mozda nedje neki mali kontingent pri UN ali i to cisto sumnjam da ih… Pročitaj više »