1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Nemci pripremili savršeno vozilo za preživljavanje apokalipse (GALERIJA)
Nemci pripremili savršeno vozilo za preživljavanje apokalipse (GALERIJA)

Nemci pripremili savršeno vozilo za preživljavanje apokalipse (GALERIJA)

3.44K
8
Podelite sa prijateljima:

Nemačka kompanija UNICAT poznata je po stvaranju ekspedicionih vozila namenjenih za upotrebu kako na asfaltu, tako i daleko van njega.

U njihovim pokretnim domovima može se naći sve što je potrebno za komotan život, čak i kada ste kilometrima daleko od najbližih naselja. Dakle, idealno vozilo za izolaciju u doba korone!

UNICAT je ponudio novo vozilo, bazirano na trosovinskom kamionu marke Man. Ispod kabine nalazi se mamutski agregat od 540 ks koji je uparen sa 12-stepenim automatskim menjačem koji snagu prenosi na svih šest točkova. Na raspolaganju su dva rezervoara sa 980 litara goriva, što je prema proračunima Nemaca dovoljno za autonomiju kretanja od 3.000 kilometara.

Kabina je preživela ozbiljne promene i sve je prilagođeno komoditetu pri dugačkim putovanjima. Postavljena je bolja zvučna i toplotna izolacija, kao i nov uređaj za klimatizaciju.

Sedišta vozača i suvozača su od kože, i imaju grejače. Garmin uređaj za navigaciju postavljen je naravno u vidnom polju vozača, dok je kraj njega još jedan displej preko kojeg se može pristupiti velikom broju kamera koje okružuju ovo vozilo. Sistem kamera osim za nadgledanje okoline, koristi se i za pomoć pri manevrisanju na malom prostoru.

Stambeni modul je dugačak 5,6 metara, a širok 2,48 metara. Visina ovde iznosi 1,95 metara, što znači da nije idealan za veoma visoke ljude. Ovaj modul je dodatno izolovan, kako bi se uvećala udobnost u ovom stambenom delu.

U pomenuti kraj vozila može se ući spolja preko sklopivih merdevina. Dnevni boravak predstavljaju dve male sofe između kojih se nalazi jedan sto. Ovaj sto se preko elektromotra spušta i onda se dobija ravna površina. Ta ravan postaje deo za spavanje dimenzija 140 x 200 cm.

Sa leve strane od ulaza nalazi se kuhinja. Ovde je sudopera, indukciona ploča, rerna, frižider i mašina za pranje sudova. Kupatilo ima i tuš kabinu, pa je udobnost na visokom nivou. U zadnjem delu vozila je krevet dimenzija 160×200 cm.

Ramovi za nameštaj napravljeni su od bambusa, dok je pod izrađen od tikovine. Za snabdevanje stambenog prostora električnom energijom zaduženi su veliki solarni paneli postavljeni na krov vozila. Pored njih, tu je i jedan Hondin generator.

Kada je reč o snabdevanju vodom, rezervoari za upotrebu ove tečnosti imaju kapacitet 600 litara. Dok rezervoar koji skuplja otpadnu vodu može primiti do 285 litara. Na ovaj način pokretni dom može biti van bilo kakve mreže za napajanje (energijom ili vodom) više nedelja.

Na zadnjem delu vozila nalazi se i mala mobilna platforma. Na nju se mogu smestiti druga prevozna sredstva poput ATV-a, motocikla, ili čak malog automobila.

UNICAT je saopštio da je prikazani ekspedicioni kamper do sada izrađen samo u jednom primerku, ali nema podataka o ceni ovog modela. Ipak, veruje se da se radi o sedmocifrenoj brojki izraženoj u evrima.

AutoRepublika

(3435)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

sve je to lepo, kada bi servisi radili u apokalipsi… jedna lampica se upali… i ne možeš da voziš dalje…. sedi i čekaj pomoć na drumu…

apokalipsa traži jednostavno i lako održivo vozilo….

moron

Slažem se.

Bungi

Odličan je.Samo bih više volio umjesto ovog četvorotočkaša dvosjeda kao pomoćno sredstvo jedan mali ,sklopivi, ultralaki helikopter , jednosjed.To bi tek bila pjesma.

igi

Može onaj jet-pack, kako li se već zove, raketni ranac 🙂

Bungi

Ne raketni ranac, već pravi mali sklopivi helikopter jednosjed.Imao si na youtube njegovu demonstraciju od strane ruskog konstruktora koji ga je izumio. Sjedalica na tri opružne noge sa točkićima, ispred samo palica i visinomjer, iza sjedala rotaksov motor i osovina uvis, na osovini sklopiva elisa. Staje u garažu, izgleda kao igračka ali leti kao pravi helikopter.

Renault Terminator

Za apokalipsu bi se prije opredelio za nekog Kamaza,Urala,Gaz-a,Maz-a…prosti,jednostasvni,idu uz masnu banderu..idu na sve zivo.
Ovo sve ostalo jeste lijepo i atraktivno nema sta…samo je to za kampovanje i uzivanje u prirodi preko vikenda ili za godisnji odmor,za apokalipsu i haos je previse sosfticifirano.Za takve stvari treba nesto robusno i jednostavno.Tu su ove Ruske dereglije zakon..dobro Maz je Bijeloruski😁

Bungi

MAN je čuvena i stara fabrika kamiona, danas ogromna korporacija.Kad je MAN ugradio prvi dizel motor u kamion ostali nisu bili ni u dalekom planu.

BB

Ima samo jednu manu… Previše dobar!
I sa time je promašio fudbal. Onaj ko ima para da to kupi, kupiće i koristiti jednu sedmicu u tri godine, a onaj ko bi to koristio može samo da mašta o tome… Sve naj naj i na kraju ništa…