1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar osvežio model XF (GALERIJA)
Jaguar osvežio model XF (GALERIJA)
0

Jaguar osvežio model XF (GALERIJA)

230
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka je predstavila unapređeni sedan XF. 

Iako je za tradicionalne trozapreminske limuzine sve teže da dođu do kupaca, Jaguar nema nameru da odustane od ovog segmenta. Šta više, ubeđeni su da će sa elektrifikacijom i prelaskom na EV tehnologiju doći do povratka klasičnim berlinama.

Jaguar je osvežavanje počeo sa neophodnim izmenama u eksterijeru. Napred vidimo novu svetlosnu grupaciju sa drugačijim svetlosnim potpisom, kao i drukčiju rešetku naspram onoga što je odlikovalo ovaj automobil pre restilizacije. I pozadi je promenjena svetlosna grupa, a dizajneri britanskog proizvođača rešili su da podare XF-u i nove odbojnike na oba kraja vozila.

Promene unutar automobila su nešto skromnije i slične su izmenama koje su se desile prilikom restilizacije modela F-Pace. Dakle, najveća novina u kabini je novi, veći displej osetljv na dodir dijagonale 11,4 inča koji je estetski fenomenalno uklopljen u centralnu konzolu. Putem ovog ekrana kontroliše se informativno-zabavni sistem, i osim što se ovde emituje slika sa zadnje kamere kada se vozi u rikverc, tu se može i tokom standardne vožnje može prikazati kakvo je stanje iza vozila, odnosno da se koristi kao neka vrsta digitalnog centralnog retrovizora.

Dobro je poznato da Jaguar okreće leđa starim V6 agregatima. Velika novost je pojava dvolitarskog turbo agregata potpomognutog sistemom blagog hibrida. Ovaj motor isporučuje 204 ks i 430 Nm i ujedno je najslabija pogonska jedinica u ponudi. Čast benzinaca brani dvolitarski turbo agregat dostupan u dve konfiguracije – sa 250 ks/365 Nm i 300 ks/400 Nm.

Osim limuzinskog izdanja, i u ponudi će naravno biti i karavanska verzija. Cena za francusko tržište počinju od 51.900 evra za limuzinu, te 55.440 evra za karavan.

AutoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments