1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je nova Honda Civic za 2022. godinu
Ovo je nova Honda Civic za 2022. godinu
14

Ovo je nova Honda Civic za 2022. godinu

792
14
Podelite sa prijateljima:

Malo je reći da je model Civic izuzetno bitan proizvod za Hondu. Kada je predstavljen sada već davne 1972. godine, Civic je u potpunosti izmenio percepciju koju su kupci imali u pogledu Hondinih automobila, i pokazao je da je ovaj japanski gigant u stanju da proizvodi i vozila na četiri točka umesto onih na dva. Prošle godine je isporučeno 821.734 primerka širom sveta, što čini ovaj model četvrtim najprodavanijim na svetu i to odmah iza Toyote Corolle, Forda F-Series i Toyote RAV4.


Trenutna generacija Civica je na tržištu još od 2016. godine, što nam govori da bi zamena trebalo da bude već dobrano na putu razvoja. Honda je ranije najavila da će 11. generacija stići u izložbeno-prodajne salone do 2022. godine, a sudeći prema tome, premijeru noviteta možemo očekivati tokom naredne godine.

Internet forum nazvan Civic XI tvrdi da je stigao do prvih zvaničnih fotografija zahvaljujući kompjuterskoj animaciji, a one nam govore šta možemo da očekujemo. Civic je trenutno dostupan kao heč, limuzina i kupe, a Civic XI je došao do informacija samo o ovoj prvoj konfiguraciji. Štaviše, šanse su velike da se kupe više neće vraćati u ponudu, pošto je nedavno povučen na svom najvećem tržištu u Americi zbog niske potražnje.


U svakom slučaju, fotografije pokazuju da će Civic u budućnosti delovati kao umanjena verzija modela Accord za tržište „preko bare“. To znači da su farovi duži dok je maska hladnjaka kraća. Krov je ponovo u takozvanom fastbek stilu, ali je mnogo manje kockast, u poređenju sa rivalima poput Volkswagena Golfa i Forda Focusa.

Takav stil može da bude prednost i mana, pošto svakako deluje više sportski, ali istovremeno negativno utiče na praktičnost, jer smanjuje zapreminu prtljažnika i prostor za glavu u drugom redu sedišta. Zadnja svetlosna grupa se prostire celokupnom širinom automobila. Takođe je poznato da će se proizvodnja odvijati u Americi umesto dosadašnje Velike Britanije odakle je heč bivao dalje distribuiran širom planete.


Sajt ne spominje ni slovo o mehaničkim rešenjima na budućem Civicu, ali verovatno možemo ponovo očekivati bogatu ponudu agregata s četiri cilindra u benzinskom i dizel izvođenju. Najpopularniji od njih je svakako 1,5-litarski turbobenzinac, ali zavisno od tržišta se mogu naručiti i atmosferci zapremine 1,6, 1,8 i 2,0 litre kao i 1,0-litarski turbobenzinac i 1,8-litarski dizel.

Honda nema nameru da ponudi pogon na sva četiri točka, čak ni u performantnim verzijama poput onih sa oznakama Si i Type R. Spomenuti Type R bi navodno trebalo da razvija oko 400 „grla“ pa će biti zanimljivo videti kako će takav hot heč podneti toliku snagu na prednjim točkovima.


Više zvaničnih fotografija i informacija bi trebalo biti poznato nakon Nove godine. Mi volimo i cenimo ovaj Hondin proizvod, što ste mogli da čitate čak u dva testa koja smo priredili na portalu, pa budite sigurni da ćemo propratiti sve novine u vezi sa Civicom i odmah vam ih preneti.

AutoRepublika

(792)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se dizajn.
Nadam se da neće biti šokova sa motorizacijom i da će za Evropu ostati 1,0T i 1,5T.
P.S. U tekstu se pominje 1,8 dizel i pretpostavljam da je u pitanju omaška, te da se misli na 1,6 dizel.

Bungi

Sa hondom je uvijek šok, u smislu da se vozač pri prvom susretu zapanji koliko je kvalitetnija od mnogih drugih proizvođača.

BB

Vozio Accorda 2.2 dizel koji je bio star 3 god, prethodni korisnik je mijenjao motor na 40.000 km, na 118000 otišla klima (kompresor se raspao) i sevo volan (letva puštala ulje). Vidiš da biraju vozače koji će ih voziti k’o po jajima 🤣, srećom po ovu hondu i ja sam bio takav 😄

BB

preniska i predugačka hauba u odnosu na putnički prostor. da bi se dovelo u vizuelnu kompoziciju treba kabinu pomjeriti naprijed, tj skratiti haubu. Vjerovatno je to izvodivo pošto u civic neće V8…

Don

Auuu, koji korak unazad. Mozda se samuraj dizajn novog modela nije dopao mnogima, ali ovo je povratak jedno 30 godina unazad. Loše.

Bungi

Slažem se. Ali čak i ružna Honda je bolja od lijepog VW.

Bojan

Anemican dizajn

J4ZZ3R

Ne bih ja zurio sa zakljuccima, patentni crtezi u nijansama sive i bez detalj ja su i za neke mnogo po lepoti cuvenije modele prilicno odbojni.

Ali u svakom slucaju izgleda da nije Mazda 3, ga nekog na zalost, za neke na srecu

Yankee

Evo i limuzine:

comment image

Don

Skoda, ovaj Skonda!

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Doktor

Honda je najbolja!

Dikh tu kava

@Редакција: Је л’ на АР легитимно коментарисање рендера? Јесте? Онда једно велико.. Фууј.. Делује тако трећедобно..

sami

grdilooooooo

Renault Terminator

Hoce li biti Type R ili je prica nabrijanih SUS motora u hothatch klasi zavrsena aktuelnim modelom Civica i Meganea..