1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari predstavio Portofino M
Ferrari predstavio Portofino M
0

Ferrari predstavio Portofino M

832
0
Podelite sa prijateljima:

Portofino je prošao restilizaciju i dobio nekoliko značajnih unapređenja naspam nekadašnjeg modela. 

Sve vizuelne promene očigledno su za inspiraciju imale Ferrarijev model Roma. Vidimo novi prednji odbojnik sa većim usisnicima za vazduh, kao i „škrge“ na bokovima. Pozadi je takođe drugačiji odbojnik sa novim velikim difuzorom i četvorostrukim završecima izduvnih cevi koji su integrisani na krajeve branika. Što se tiče ostalih izmena u eksterijeru, italijanska marka navodi da kabriolet sada ima u ponudi i nove aluminijumske felne. U kabini nije bilo velikih izmena.

Značku „M“ odnosno Modificata osveženi Portofino dobio je zahvaljujući izmenama na pogonskom sklopu. Prvenstveno 3,8-litarski V8 twin-turbo agregat sada je snažniji za 20 ks, te je broj „konja“ u ovoj ergeli popeo se na čak 620! Maksimalni obrtni momenat je ostao isti i iznosi 760 Nm.

Portofino je dobio i novi automatski menjač sa dvostrukom spojnicom i osam stepeni prenosa. U Ferrariju navode da je nova kutija menjača manja za 20% od prethodne, što dalje omogućava da se on smesti niže i tako doprinese nižem težištu vozila.

Poboljšane su i performanse. Tako sada ažurirani Portofino stiže do „stotke“ za 3,45 s, dok se juriš do 200 km/h završava za 9,8 s. Maksimalna brzina iznosi 320 km/h.

Ferrari je već otvorio knjigu narudžbina za Portofino M, s tim da će prvi primerci ovog automobila biti isporučeni u drugom kvartalu naredne godine.

AutoRepublika 

(832)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments