1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Sebastijan Fetel našao posao za narednu sezonu
Sebastijan Fetel našao posao za narednu sezonu
0

Sebastijan Fetel našao posao za narednu sezonu

212
0
Podelite sa prijateljima:

Još pre nekoliko meseci smo pisali da se Sebastijan Fetel neće vraćati u Ferrari naredne sezone, nakon što dve strane nisu mogle da postignu dogovor o visini plate za naredne sezone. O tome ste mogli da čitate ovde, a od tada cirkulišu razne pretpostavke gde bi četvorostruki šampion mogao da nastavi karijeru. Spominjao se povratak u Red Bull, a kako je sada potvrđeno, Fetel će naredne sezone biti za volanom bolida koji pripada timu Racing Point. On će na tom mestu zameniti dosadašnjeg vozača Serđija Pereza, koji nije opravdao očekivanja i ranije je najavljeno da neće biti u timu naredne sezone.

Point Racing će naredne godine promeniti ime u Aston Martin, a ponovo će koristiti Mercedesove motore. U svojoj impresivnoj karijeri, Fetel je pobedio na 53 trke, a beže mu samo Mihael Šumaher i Luis Hamilton. Takođe je osvojio i četiri uzastopne titule u periodu između 2010. i 2013. godine sa Red Bullom, a 2015. godine je prešao u Ferrari, s ciljem da italijanska ekipa ponovo postane šampion.

Dva puta je bio na vicešampionskoj poziciji, a tekuća sezona mu sigurno neće ostati u lepom sećanju. Naime, Fetel je tek 13. u generalnom plasmanu i na samo dve trke je osvajao bodove. Društvo u novom timu naredne godine će mu praviti sin jednog od vlasnika kompanije Lenc Strol.


U zvaničnom obraćanju medijima, nemački as je izjavio da mu je drago što započinje novu avanturu u životu i da je impresioniran dosadašnjim rezultatima Racing Pointa. Britanski tim je trenutno četvrti u generalnom plasmanu konstruktora dok se spomenuti Strol, nakon prošlonedeljnog podijum finiša u Italiji, probio na odlično četvrto mesto među vozačima.

A spomenuti Perez? On kaže da mu je krivo što ne može da uživa u timu sada kada je konačno napredovao, posebno što je bio veran ekipi dok je prolazila kroz finansijske probleme kada se još takmičila kao Sahara Force India, ali i da je on spreman za naredni korak u karijeri.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments