1. Home
  2. Life
  3. Turizam
  4. Putovanja
  5. Najduže autobusko putovanje na svetu planirano za proleće
Najduže autobusko putovanje na svetu planirano za proleće
1

Najduže autobusko putovanje na svetu planirano za proleće

466
1
Podelite sa prijateljima:

Za sve zavisnike od putovanja, za sve one duše koje su, zbog nemogućnosti da im „du.e vidi put“, posebno propatile tokom pandemije novog korona virusa, sledeće godine će biti organizovana kompenzujuća prilika koja se ne propušta. Indijska kompanija sa sedištem u Gurugramu nudi karte za autobusku turu koja će obuhvatiti vožnju kroz 18 država. Plan je da autobus avanturista na putovanju dugom 20 hiljada kilometara od Delhija do Londona provede 70 dana.

Ideja nije nova, Utemeljena je kao forma počasti za autobusku liniju London Kalkuta koja je prvu vožnju realizovala u aprilu 1957. godine. Kompanija Adventures Overland traga za prvih 20 putnika – fanatika, koji će zajedno s ekipom putovati kroz mnogo azijskih i evropskih država, u avanturi koju pružalac usluge naziva „iskustvom života“.

Polazak je zakazan za maj sledeće godine, što bi se moglo tumačiti i kao savršen momenat za prolazak kroz vreme i kontinente, prelazeći iz proleća u leto. Zamišljena ruta iz Nju Delhija kreće na istok preko grada Impala gde ekipa ulazi u Mijanmar. Zatim slede Tajland pa Laos, a sve u želji da se u Narodnu Republiku Kinu uđe s istoka. Iz najmnogoljudnije zemlje, tura vodi preko Kirgistana, Uzbekistana i Kazahstana.

Reč po reč u izveštaju, a čisto radi orijentacije da kažemo da se u realnom životu radi o nedeljama, prelazi se u evropski deo Rusije, pre nego što se putovanje nastavi kroz Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Češku Republiku, Nemačku, Belgiju. Uzbuđenje kulminira prelaskom Lamanša i ulaskom u London.

Neki od najvećih gradova kroz koje će autobus proći su, Čengdu, inače poznat po populaciji medvedića pandi, istorijski grad Bukara, Taškent, i Samarkand u Uzbekistanu, Moskva, Prag, Brisel i Frankfurt.

Dok nema sumnje da će biti i onih koji će imati svih 70 dana na raspolaganju za jedno ovako živopisno iskustvo, za pretpostaviti je da će biti i onih koji sebi, iz bilo kojih razloga, ne mogu da priušte ovaj sladostrasni maraton. Zato je pružalac usluga ponudio i „polumaraton“ kombinicaje koje mogu trajati od dvanaest do 22 dana, a koje uključuju krstarenje kroz delove ruta. Biće moguće putovati samo kroz jugoistočnu Aziju, Kinu, središnju Aziju, pa i Evropu.

AutoRepublika

(466)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Prava avantura i za vozace!