1. Home
  2. Vesti
  3. U Podmoskovlju proizvedena mamutska drumska kompozicija
U Podmoskovlju proizvedena mamutska drumska kompozicija
0

U Podmoskovlju proizvedena mamutska drumska kompozicija

10.31K
0
Podelite sa prijateljima:

U delu regije koja okružuje Moskvu TONAR, inače poznatom po proizvodnji prikolica, učinjen je novi pomak, a proizvodni portfolio je proširen. Posebno mesto u paleti proizvoda koji vode poreklo iz ove regije zauzimaju teška komercijalna vozila namenjena eksploataciji na teškim terenima. Novitet je posve neobičan: gigantska drumska kompozicija je spremna za testiranje na terenu.

Kompozicija koja leži na osam osovina teži skoro dve stotine tona, a dugačka je 28 metara. Dizajnirana je da izdrži prevoz tereta do 127 tona težine. Zahvaljujući ovim monstruoznim dimenzijama, teškaš je limitiran sa kretanjem, odnosno mogućnost njegove upotrebe je ograničena samo na specijalne puteve.

“Lokomotiva” kompozicije, odnosno sam kamion nosi naziv TONAR-7502 6×6, što će reći da su sve tri osovine pogonske. Njegova dužina iznosi devet metara, dok je visina čak četiri metra. Poklopac motora krije Cumminsovu QSK dizel jedinicu zapremine 19 litara koja isporučuje 760 konjskih snaga. Kamion koristi automatsku transmisiju.

Rešenje za sistem ogibljenja i mostova je ruske proizvodnje a zasnovan je na komponentama koje je proizvela kineska kompanija HanDe. Težina prednjeg dela sistema oslanjanja iznosi 13 tona, dok je na zadnjem kraju ona 25 tona.

Ogromni točkovi nose pneumatike dimenzija 14.00 R25. Imajući u vidu da je potrošnja nafte ovako velike kompozicije sledstveno ogromna, kamion poseduje dva jednaka rezervoara za smeštaj goriva, ukupne zapremine 1.220 litara.

Drumski voz u Australiji

Teret se transportuje tako što se smešta u dve prikolice koje su dugačke, svaka po devet metara, a poseduju čelične stranice i Penta hidraulični sistem. Za uzor u pogledu konfigurisanja je izabran onaj koji je najčešće viđen u Australiji, odnosno prva poluprikolica je poslužila kao sedlo na koju je prikačena završna komponenta kompozicije.

Drumski voz u Australiji

Budući planovi kompanije se kreću u smeru proizvodnje “drumskog voza” koji bi sadržao šest elemenata, dok bi ukupna masa vozila sa priključcima iznosila oko 400 tona.

AutoRepublika

(10306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments