1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda ostvarila pad prodaje od 31% u prvoj polovini godine
Škoda ostvarila pad prodaje od 31% u prvoj polovini godine
0

Škoda ostvarila pad prodaje od 31% u prvoj polovini godine

191
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavnici češke marke navode da je pad prodaje izazvan pre svega situacijom u vezi sa korona virusom, te da u drugoj polovini godine očekuju značajno bolje prodajne rezultate.

Škoda veruje da će se najveća evropska, ali i svetska tržišta polako stabilizovati u narednih nekoliko meseci, ukoliko ne dođ do pogoršavanja u vezi sa pandemijom COVID-19.

Proizvođač iz Mlade Boleslav je u periodu od januara do juna isporučio 426.700 automobila, prihodi su opali za skoro četvrtinu i iznosili su 7,55 milijardi evra, dok je operativni profit opao za 72% na 228 miliona evra.

U saopštenju za javnost, rukovodstvo Škode je naglasilo da se beleži sve veće interesovanje za modele te marke, pogotovo od sredine prethodnog meseca, te da očekuju da u drugoj polovini godine ostvare bolje rezultate nego što je to bio slučaj u prvom polugođu.

Alen Fejvi, jedan od rukovodilaca Škode zadužen za prodaju, naveo je da je oporavak već počeo u junu, ali da se bolji dani tek očekuju. „Verujemo da će treći kvartal doneti značajn boljitak, te da ćemo u poslednjem kvartalu imati iste brojke kao i prošle godine“, kazao je Fejvi.

Škoda, koja je kompanija sa najvećim izvozom u Češkoj, prošle godine je prodala ukupno 1,24 miliona automobila. Češki brend nema nameru da odustane od svoje ofanzive novih proizvoda, te će nastaviti sa planom da do 2022. godine plasiraju čak 30 novih modela, od kojih će nekolicina biti i električni automobili.

No, budućnost za Škodu bi mogla biti nešto komplikovanija nego što se to čini, jer je sukob sa matičnim Volkswagenom sve izgledniji. Sve su češći i glasniji povici da češki proizvođač „krade“ prodaju Volkswagenu. Nedavno je Bernd Osterloh, jedan od vođa moćnih radničkih sindikata u nemačkoj kompaniji, optužio Škodu za „kanibalizaciju“ unutar grupacije, odnosno da konkurišu modelima matičnog Volkswagena na tržištu.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments