1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. I AMG ima svoj električni automobil – EQS sa više od 760 “konja” (GALERIJA)
I AMG ima svoj električni automobil – EQS sa više od 760 “konja” (GALERIJA)
0

I AMG ima svoj električni automobil – EQS sa više od 760 “konja” (GALERIJA)

365
0
Podelite sa prijateljima:

Performantno odeljenje Mercedesa i zvanično je ušlo u EV sferu.

Nemačka marka je na Salonu automobila u Minhenu predstavila AMG EQS 53 4Matic+, koji bi ujedno trebalo da bude i kruna ponude bar kada je reč o performansama u portfoliju luksuzne električne limuzine.

U standardnom izdanju, AMG EQS koristi dva elektromotora koji isporučuju ogromnih 658 ks i 950 Nm. To omogućava ubrzanje od 3,8 s do 100 km/h, kao i maksimalnu brzinu od 220 km/h. Kome to nije dovoljno, u ponudi je i opcionalni Drivers Package.

Ta opcija uvećava snagu i maksimalni obrtni moment na 761 ks i 1.020 Nm, ali samo u Race režimu vožnje. Tada će AMG EQS biti u stanju da obavi sprint do “stotke” za svega 3,2 s, dok će maksimalno pojuriti do 250 km/h.

Potentna električna berlina koristi bateriju od 107,8 kWh, što čini i dobar deo ogromne mase ovog vozila (čak 2.655 kg). Prema podacima Mercedesa, AMG EQS sposoban je da prevali između 526 i 580 km po WLTP protokolu. Priključite li ovaj sedan na brzi punjač, za 15 minuta punjenja dobiće se dovoljno energije za autonomiju kretanja od 300 km.

Zarad lakšeg manevrisanja po gradu, ali i pri većoj brzini, Mercedes je primenio upravljanje i na zadnjim točkovima koji se mogu zakrenuti za 9 stepeni. Još jedna briga AMG odeljenja bio je zvuk, tako bitan faktor kod dosadašnjih vozila iz obog podbrenda.

Ovde zvuk stiže iz zvučnika, i emituje se ne samo u kabini, već i van vozila, zarad potpunijeg doživljaja. Mercedes još uvek nije saopštio cene za performantnu električnu limuzinu.

AutoRepublika 

(365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments