1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Toyota Land Cruiser dobija novi motor za 70. rođendan
Toyota Land Cruiser dobija novi motor za 70. rođendan

Toyota Land Cruiser dobija novi motor za 70. rođendan

431
4
Podelite sa prijateljima:

Toyota Land Cruiser će tokom 2021. godine obeležiti svoj sedamdeseti rođendan, Kako bi dočekala izvanredan jubilej u najboljoj formi, Toyota će svom čistokrvnom terencu dodeliti nov, revidiran dizel motor koji će iz iste zapremine izvlačiti više konjskih snaga, na radost vlasnika, a u ponekim zemljama, i na radost poreske uprave i osiguravajućih kuća. Pored moćnijeg agregata, jubilarac će ponuditi i nove bezbednosne sisteme kao i širi izbor opcija konektivnosti.

Informacija nam inicijalno stiže preko Pirinejskog poluostrva, pa otuda i znamo da će na tamošnjem tržištu, slavljeničko izdanje biti ponuđeno u osnovnoj verziji (s jednim parom vrata) po ceni od 40 hiljada evra, dok će varijanta s petoro vrata koštati 43.300 evra. Konstruktor veruje da je vest o uvođenju novog, 204 konjske snage moćnog agregata s oznakom 2.8D, u Land Cruiser za 2021. godinu, velika vest. Moramo da se složimo jer je, na osnovu iskustva s još uvek aktuelnim dizel motorom, odnosno s još uvek aktuelnim terencem, svaka dodatna konjska snaga zlata vredna u ovom terencu.

Ne samo što će novajlija imati 27 „grla“ više, već će dobiti i unapređeni Stop & Start sistem, poboljšavajući tako parametre koji se tiču ekonomičnosti i ekologije. Novi motor može da sarađuje sa šestostepenim automatskim menjačem ili ručnom transmisijom s jednakim brojem stepeni prenosa, zavisno od želje novog vlasnika.

Sledeća novina u jubilarnoj verziji uključuje implementaciju novog koktela elektronskih pomagala fokusiranih na bezbednost putnika. Tako u Land Cruiser stiže takozvani Toyota Safety Sense 2. Uključuje sistem za sprečavanje sudara, kako s drugim vozilima, tako i s putnicima i biciklistima. Tu je i adaptivni tempomat, sistem za raspoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć pri održavanju saobraćajne trake, sistem inteligentne komunikacije s putnom infrastrukturom (semaforima).

Pomenusmo i opcije konektivnosti. Tako nova Toyota Land Cruiser za 2021. godinu nudi unapređene mogućnosti integracije preko opcija Apple CarPlay i Android Auto. Postavke sistema multimedijalnih sadržaja se prate preko ekrana koji po dijagonali poseduje raspon od osam inča.

Prvi primerci jubilarnog SUV-a iz Japana će biti isporučeni srećnim vlasnicima negde tokom poslednjeg tromesečja ove godine.

AutoRepublika

(431)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Nije električni, a ni hibrid? 😀😀😀

Branko

Nije! 😉 Obzirom na manje od 5% udjela u gami, kompenzirat će visoki CO2 s nisko emisijskim modelima koji prevladavaju. Doduše, u Hr će samo poseban porez biti “simboličnih” 25.000 EUR…

moron

🙂

Hercegovac

Land Cruiser i dalje ostaje sinonim za pravog terenca koji je jako upotrebljiv i u urbanijim sredinama, sa nenaduvanom cijenom i raduje me sto ostaju pri klasicnoj dizel varijanti. Bezvremenski terenac kao i G class, pa nekoliko mjesta prazno…..