1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi tizer za Škodu Enyaq iV
Prvi tizer za Škodu Enyaq iV
0

Prvi tizer za Škodu Enyaq iV

157
0
Podelite sa prijateljima:

Češka marka najavljuje premijeru električnog SUV-a koja je zakazana za 30. septembar. 

Enyaq neće biti prvi EV Škode, ali će biti prvi model ovog brenda koji je zamišljen od početka kao baterijsko vozilo. Češki električni SUV biće postavljen na modularno MEB platformu, kao i modeli Volkswagen ID.3 i Cupra El-Born sa kojima deli veliki broj komponenti.

Kada je reč o dizajnu, na osnovu ovog tizera, ali i dosadašnjih brojnih paparaco fotografija, može se zaključiti da će serijski Enyaq zadržati izgled sličan konceptu Vision iV. Tu se pre svega misli na padajuću liniju krova, dok bi ostatak vizuelnih odlika trebalo da bude usklađen sa ostatkom Škodine game.

Prema dostupnim informacijama, Enyaq će biti dugačak 4.648 mm, uz međuosovinsko rastojanje od 2.765 mm, a Škoda je potvrdila i da će raspolagati sa prtljažnikom zapremine 585 l. Električni SUV biće u ponudi sa pogonom samo na zadnje, ili na sve točkove.

Biće dostupno pet nivoa snage, s tim da će osnovni Enyaq biti dostupan sa elektromotorom od 105 kW snage, dok će vrhunac ponude predstavljati RS varijanta koja će koristiti dva elektomotora ukupne snage 225 kW.

Osim toga, kupci će moći da biraju između tri baterije: 55, 62, ili 88 kWh. Ona sa najvećim kapacitetom trebalo bi da nudi autonomiju kretanja do 500 km prema WLTP protokolu.

Iako je premijera zakazana za 1. septembar, proizvodnja Škodinog električnog aduta počeće u prvom kvartalu 2021. godine. Češka marka je početkom ove godine iznela procenu da će 25% njene prodaje do 2025. godine otpadati na elektrifikovane modele, odnosno na hibride i električna vozila.

AutoRepublika 

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments