1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volvoa: Elektrifikacija ključna za rast prodaje nakon korone
Šef Volvoa: Elektrifikacija ključna za rast prodaje nakon korone
0

Šef Volvoa: Elektrifikacija ključna za rast prodaje nakon korone

118
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek švedskog proizvođača, Hakan Samuelson, uveren je da će ambiciozni ciljevi u vezi sa elektrifikacijom Volvoa biti od velikog značaja za oporavak prodaje nakon što dođe do okončanja epidemije korona virusa. 

Švedski brend je u periodu između januara i juna ove godine isporučio 269.962 automobila, što je za 20.8% lošiji rezultat od onog ostvarenog prošle godine. Naravno i prihodi su bili manji, i to za 14,1%. Dok je pad prodaje u Evropi za prvo polugodište iznosio 29,5% zbog mera u vezi sa pandemijom Covid-19, rezultati u Kini su bili mnogo bolji, tamo je ostvareno samo 3% manje isporuka nego lane.

Samuelson je istakao da je još jedan pozitivan znak za Volvo rast prodaje hibridnih modela, uprkos opštoj krizi na automobilskom tržištu na globalnom nivou. Volvo je u prvoj polovini godine prodao 38.000 plug-in hibrida, što je za 79,8% bolji rezultat od prošlogodišnjeg nivoa.

Šveđani nude plug-in hibridnu varijantu svih modela u svom portfoliju, što je naravno dalo svoje efekte kada je reč o rastu prodaje. No, ovde nije kraj ambicijama Volvoa, jer im je želja da već 2025. godine plug-in hibridi imaju udeo u prodaji od 50%, a ostatak da čine EV modeli.

Šef Volvoa navodi da je rast prodaje hibrida pokazatelj da je ambiciozna strategija zapravo sasvim realna, te da će upravo isporuke elektrifikovanih vozila pomoći Volvou da „stane na noge“ nakon što se završi kriza sa korona virusom. „Pandemija je samo osnažila naše planove u vezi sa elektrifikacijom, uvereni smo da smo na pravom putu“, kaže Hakan Samuelson.

On je dodao da je još jedno polje na kojem će Volvo dodatno poraditi u bliskoj budućnosti konektivitet kako u samom automobilu, tako i između vozila. Samuelson je dodao i da novo doba donosi neke drugačije sisteme kupovine koji su bili posebno važni tokom pandemije, aludirajući na online prodaju automobila.

Izvršni direktor švedske marke istakao je i da kraj SUV trenda nije ni na vidiku, pogotovo ne kada je reč o modelima Volvoa. Tako je u prvih šest meseci ove godine 69% vozila od ukupnog broja prodatih automobila švedskog proizvođača otpalo upravo na SUV modele, dok su karavani imali 17% učešća, a sedani 14%.

AutoRepublika 

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments