1. Home
  2. Vesti
  3. Ukrao ključeve više od dve hiljade automobila pa uhvaćen
Ukrao ključeve više od dve hiljade automobila pa uhvaćen
0

Ukrao ključeve više od dve hiljade automobila pa uhvaćen

208
0
Podelite sa prijateljima:

Čovek iz mesta Dierborn u američkoj saveznoj državi Mičigen je optužen zbog krađe i preprodaje više od 1.900 primeraka ključeva vozila u periodu od oko pola godine. Osumnjičeni je izjavio da se prevarom bavio tokom vremena provedenog na radu u odeljenju železnice zaduženom za transport automobila, kao zaposleni u logističkoj kompaniji Auto Warehousing Company, koja je u ovom poslu bila angažovana kao podizvođač.

Kako su naveli iz interne kontrole, obično su vozila marki Ford, Fiat i ona iz kuhinje General Motorsa dolazila na plac koji pripada železničkom preduzeću, kako bi bili prevoženi širom Amerike. Takvi automobili su uglavnom bili otključani, ali su jasno dolazili s dve kopije fabričkih isporučenih ključeva, obično spojenih u par, na jednom privesku. Džejson Gibs, inače 41 godinu star, je bio zadužen da prispela vozila preveze i pravilno parkira na, za to predviđenu površinu, nakon čega bi četvorotočkaši bili smešteni na transportne vagone.

Upravo je tokom obavljanja svog zadatka Gibs prisvajao ključeve koje je potom prodavao posredstvom internet platforme eBay. Zahvaljujući takvom „poslovanju“, navodi se da je osumnjičeni zaradio 60.570 američkih dolara, navodi se u novinskim izveštajima.

Problem je prvi put uočen kada su proizvođači automobila registrovali neprirodno povećanu tražnju za ključevima, i kada su shvatili da ključevi nestaju tokom trasporta železnicom, počev od februara 2018. godine. Mnogi ključevi su pripadali pikap kamionetu Ford F-150, utvrđeno je istragom koja je trajala pune dve godine, a sprovele su je američke savzne vlasti. Kao posledica njihovog rada, Gibs je zvanično optužen za krađu.

Interesantno je da je osumnjičeni reklamirao robu i preko Instagrama, dok je koristio i usluge PayPala i Facebooka. Nesrećnik je otpušten pet dana nakon što je priznao zločin. Intervjuisani kupci ukradenih ključeva su izjavili da su kupljene primerke reprogramirali i potom koristili na drugim vozilima.

AutoRepublika

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments